Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.09.2011.
22:55

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Zvezde potonule u vinjak

Danijela Vranić je pijana nasrnula na saobraćajce, Ana Nikolić pretila policajcima da će ih poslati na Kosovo, a Vesna Zmijanac je nekad na grobu nepoznate babe ispijala čokanje rakije. Novica Zdravković se seća da bi njegov brat Toma zapevao kada bi ih zaustavila milicija pa bi svima grunule suze na oči, a Džej Ramadanovski je okusio švedski zatvor zbog "vesele" vožnje.

Pevačica Danijela Vranić je prvo uhapšena jer je sela za volan prilično pijana, zatim išamarala saobraćajnog policajca, a onda postala zvezda žute štampe. Kraljica beogradskih splavova vozila je prošle nedelje rendž rover kroz centar grada i umalo nije udarila jednog pešaka, pa je patrola saobraćajne policije krenula u poteru za njom.

Danijela je na Terazijama uspela da pronađe papučicu za kočnicu, a zatim je nasrnula na policajce, išamarala jednog od njih, a bahato je nastavila da se ponaša i u stanici policije. U krvi su joj pronašli više od 1,6 promila alkohola, a zbog napada na službeno lice preti joj kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ubio ga porok

 

Pre godinu dana u zgradi na Konjarniku nađeno je beživotno telo poznatog kompozitora Novice Uroševića. Komšije su odmah pozvale hitnu pomoć, ali su lekari samo mogli da kostatuju smrt 63-godišnjeg muzičara.


Za Uroševićevo loše zdravstveno stanje, po tvrdnjama njegovih prijatelja, bio je kriv alkohol. Svojevremeno je Urošević uspeo da pobedi porok koji mu je zatvorio mnoga vrata na estradi. Ali, posle nekoliko godina apstinencije, ponovo je počeo da pije.


Slično iskustvo nedavno su imale Grandove zvezde Stevan Anđelković i Saša Kapor, koji su posle nastupa u jednom ljubljanskom klubu završili na trežnjenju u policijskoj stanici. U novembru prošle godine Ana Nikolić je provela noć u policijskoj stanici Rakovica na trežnjenju jer je alko-test pokazao da je imala 2,03 promila alkohola u krvi. Vređala je policajce, vikala da će im skinuti uniformu i da će ih poslati na Kosovo.


- Posle snimanja spota za pesmu "Džukelo" u Požarevcu, želeli smo da u Beogradu proslavimo. Svi smo malo popili. Moj brat Marko je vozio, a ja sam sedela na suvozačevom mestu. Zaustavila nas je policija i Marko je počeo da se svađa s njima. Želela sam da zaštitim brata, pa sam se i ja posvađala - izjavila je tim povodom Ana.

Pare na brisaču

Mnogi tvrde da je na estradi uvek bilo alkoholičara, jer grlo mora nečim da se podmazuje. Boro Drljača se priseća da je narodna milicija u neka zlatna vremena uvažavala estradne umetnike.


- Kada bi milicija zaustavila moj mercedes, a ja popio malo više vina, dovoljno je bilo da im kroz prozor dam neku svoju ploču ili kasetu, pa da mi u znak poštovanja skinu kapu - veli Boro.


Novica Zdravković pamti da je često sa maliganima u krvi vozio svog brata Tomu koji je obično bio toliko pijan da su milicioneri mislili da je automobil pokretni pogon Navipa.
- Toma je tada zapevao neki kafanski hit, pa su milicionarima tekle suze, znali su da meni i njemu nije lako - priča Novica koji je posle bratovljeve smrti rešio da ostavi alkohol i postane trezvenjak.

Džej Ramadanovski, koji je svojevremeno u Švedskoj bio uhapšen jer je vozio pijan i bio u pritvoru tridesetak dana, kaže da je imao ludu sreću što nije zbog alkohola izgubio glavu u nekoj saobraćajki.


- Kod policije u Srbiji, ali i bivšoj velikoj Jugi, uvek je palio moj šarm, pa sam se izvlačio. A dešavalo mi se da se srušim kada izađem iz automobila i kada me opali svež vazduh. Doduše, pomagali su i dinari ili dojč marke koje sam uvek držao zadenute za brisač šoferšajbne - veli Džej.

Od kafe do skandala

 

Mitar Mirić godinama je bio poznat po kafanskim skandalima.
- Ludovao sam u pijanstvu, pevao za stolom, bio grub prema onima sa zmijom u džepu. Onda sam samom sebi rekao - dosta! Sada pijem samo kafu i sokiće - izjavljivao je Mitar ponosno.


Ali, dok je gostovao na žurci u rijaliti šou programu Dvor, milioni gledalaca su videli Mitra kako pijan igra sa lepom dvorkinjom Urškom na stolu i pokušava da joj skine gaćice.

 
Sigurno je da alkohol i vožnja ne idu zajedno, ali ko može da odoli čašici u kafani ili restoranu, brane se estradne zvezde. Kompozitor i harmonikaš Dragan Aleksandrić ne poriče da je u mladosti voleo da se kocka i da pije i da je parama koje je dao na kocku i piće mogao da kupi najmanje desetak luksuznih vila.


- Počeo sam da ločem kada sam saznao da je reč alkohol arapskog porekla i znači "vrlo fin" ili "onaj koji peče, žari". Postao sam takav po celom telu, ali sada drugačije razmišljam - kaže Aleksandrić.

Svirka u Moravi

Roker Bora Đorđević nikada nije negirao da je bio alkoholičar. Sa prijateljima je čak osnovao i Partiju običnih pijanaca (POP). - Kada mi je riknula jetra, rešio sam da se manem maligana, sada alkohola ima samo u mojim pesmama, lepše je o alkoholu pevati nego od njega zakevati mila majko - veli Bora.


Voditelj i šoumen Zoran Pejić Peja priča da se tokom emisija "A što ne bi moglo" alkohol u studiju TV Pink točio iz balona. - Program je emitovan preko satelita za dijasporu, svi pevači su pevali uživo, mnogi su se plašili da se neće prisetiti pesme koje traže gledaoci, trebao im je doping. Pio sam i ja sa njima, na kraju smo teturali po sceni - priznaje Peja.


Teško je i nezahvalno proglasiti bilo kog pevača pijancem. Ali, činjenica je da većina njih voli da popije čašicu više zbog raspoloženja, umora, rvanja sa pijanim gostima restorana i kafana. Pevač Rade Jorović, koji se zarad zdravlja manuo pića, seća da su od njega tražili da peva sa drveta, krova, da ugazi u hladnu Moravu...


- Ko bi trezan izdržao takva maltretiranja - veli Rade. - Pevači i muzičari moraju da popiju da ne bi popili batine. Bez alkohola nema veselja, svirke i pesme. I zato sam bio u stanju da iskopam prstom oko onome ko kaže da sam alkos.

Tugu utapa u viskiju

 

Otkad je ubijen njen bivši suprug Zoran Šijan, čašici više sklona je i pevačica Goca Božinovska.


- U trenucima kada me preokupiraju uspomene, potegnem za flašom viskija. Kada mi deca nisu tu, zavučem se u kuću, pogasim svetla, isključim sve telefone i pijem, odmotavam film koji se od crno-belog pretvara u film u boji, triler u kome igram glavnu ulogu. Ponekada se nacugam i sa prijateljima, kada leti napravimo noćnu sedeljku kraj bazena. Ali tada igram i pevam - kaže Goca.


Posle brojnih zdravstvenih problema, Radiša Trajković Đani rešio je da promeni svoj život. Često je zvao prijatelje u stanju teškog pijanstva i molio ih da dođu po njega ne znajući da objasni ni gde se nalazi.


- Doktori su mi lepo rekli da ću se dokrajčiti ako nastavim da pijem. Nikada neću zaboraviti trenutak kada mi je u Švajcarskoj pozlilo. Usred nastupa savio sam se do zemlje od bola, nemoći i užasa - seća se Đani.

Poznato je i estradnim vrapcima da Nada Topčagić čašicom leči strah od aviona, ali i da voli da se opusti u društvu ili na tezgi. - Šta ću, moram! Onomad sam na slavi kod kumova popila litar uza. Posle toga sam sela u avion i odjurila na tezgu, u Dansku. U avionima crkavam od straha. Nekad tako moram da se dopingujem da bih sva utrnula i lakše podnela ono što mi se dešava.


U autobiografskoj knjizi "Kad zamirišu jorgovani" Vesna Zmijanac je otvoreno priznala da joj alkohol najveći porok koji je u jednom trenutku doveo do dna:


- Znala sam da odem na groblje na Bukulji, da sednem na grob neke babe i da popijem i po devet čokanjčića rakije. A onda me uhvati san... Ali, znala sam kad i gde treba da stanem. Zanosila sam se idejom da otvorim sanatorijum za posrnule kolege. Zvala sam mnoge estradne alkoholičare i narkomane da dođu kod mene na Bukulju, da sadimo papriku i kupus. Ali, nisu hteli. Uplašili su se motike jer su od motike i pobegli. Sete me se samo kad završe na toksikologiji, na ispiranju želuca...

Zbogom pameti


Milanu Topaloviću Topalku, po pisanju tabloida, piće zavrti pamet. Na snimanju emisije Zvezde Granda, Topalko je počeo da spopada šminkerku Anđelu u želji da je poljubi. Ona je počela da se otima i uspela je da pobegne uz pomoć drugih pevača.


Druga strana medalje

Boemi samo od sreće

Pevačica Dragana Mirković je šokirana što njene kolege skandalima pune novinske stupce. - Umetnici su ljudi čije ime ne bi trebalo da bude ukaljano, a kada to dozvole sebi, narušili su ugled celoj estradi. Lične fleke, naročito alkoholičarske, utiču na opšte mišljenje o muzičkoj branši, a to je ono što mene boli - veli Dragana.

Čuva svoj ugled: Dragana Mirković

Pored Dragane, i Goca Tržan i Lepa Lukić važe za zaklete antialkoholičare koji u životu nisu liznuli ni kap žestokog pića. U tom klubu su i Viki Miljković, Vera Matović, Cune Gojković, Snežana Sneki Babić, Goca Lazarević, Olja Karleuša, Đorđe David, Marko Bulat i Jovan Radovanović koji se proslavio skečevima u kojima je glumio pijance sa rumenim nosem.


I Nedeljko Bajić Baja važi za pevača bez mane i poroka.
- Alkohol, droga i ostala stimulativna sredstva zanimaju me koliko i magarca muzika. Ja sam pijan od sreće kada vidim punu dvoranu u kojoj pevam ili diskoteku pred kojom se traži karta više za moj nastup, a to se redovno događa, pa mogu da kažem da se ne treznim - kaže Baja.


I pevačica Nela Bijanić ne pije, ne puši i nikada joj na pamet nije palo da se drogira.
- Moj suprug i menadžer Rajko Mijanović je bio boem, držao je kafanu, pio i lumpovao sve dok ga nisam uzela pod svoje. Naravno, ne branim mu da se ponekada napije, muškarac je, ali dobro zna da ne podnosim alkohol, pa ne kontaktiramo dok se ne otrezni. Sada Rajko gotovo i ne pije, imamo lep i skladan brak, a time alkoholičari, bez obzira na profesiju, ne mogu da se pohvale.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online