Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 13.09.2011.
14:15
V. Tasić - Vesti A

Grand puca topovima, a PGP iz praćke

Kako tvrdi Miša Mijatović (51) urednik narodne muzike u PGP-u RTS-u ova muzička kuća, nekada najmoćnija u Srbiji, posle skoro dve decenije ponovo ima keca u rukavu - Vesnu Zmijanac! Za desetak dana PGP RTS će objaviti njen novi album koji će mnogima na estradi pomrsiti konce, pa i velikim zvezdama.

Ovaj vrstan kompozitor i harmonikaš smatra da konačno dolazi novo vreme u srpskoj muzici.


- U odnosu na Cecu Ražnatović i Lepu Brenu, koje su podigle prašinu sa novim pesmama, Vesna će biti najbolja. Ona fenomenalno peva, zadržala je stil koji ju je načinio zvezdom. Nije se trudila da bude nova i drugačija niti da se bilo kome dodvori. Mnogi pevači lutaju, pokušavaju da se dodvore mladoj publici i em ispadnu smešni, em izgube i ono malo publike što su imali - smatra Mijatović.
 

Kada je poslednji put PGP RTS iznedrio zvezdu?


- Hiljadu osamsto i neke! Šalim se, davno je to bilo. Poslednje zvezde koje je stvorio PGP su: Ana Bekuta, Aca Ilić, Mira Škorić, Rade Jorović... Davno to beše, ali tada je bilo lakše, jer smo organizovali festivale, takmičenja. Vremena su se promenila, Grand je iskoristio gužvu idući  u korak s vremenom. Sad ćemo mi da iskoristimo gužvu u Grandu, pa da nam se neki pevači vrate. Recimo, Saša Popović više nema interesa da objavljuje albume. Odbio je Jelenu Broćić, a nama odgovara da objavimo njene nove pesme.
 

Zašto PGP RTS ne može ono što može Grand?

- Dok Grand gađa publiku topovima, PGP puca iz praćke! Sve što može Grand, mogao bi i PGP, čak i mnogo više. Ali samo u teoriji. Grand sarađuje sa Pinkom, komercijalnom televizijom na kojoj ima četiri emisije i fantastičnu reklamu. A nama ostaje nacionalna televizija kojoj muzika nije prioritet. Na nacionalnoj televiziji postoje samo dve emisije narodne muzike, a koncepcija je da se pevaju samo stare poznate pesme. Znači, za novo nema mesta.

Miša i Vesna Zmijanac


Šta će PGP dobiti objavljivanjem albuma Vesne Zmijanac?

- Dobija na ugledu. Svi dobri, kvalitetni pevači trebalo bi da se vrate u našu kuću, a vratili bi se da su bolji uslovi. Ali kako stoje stvari na estradi počeće polako da se vraćaju, jer im više niko neće dati uslove koje sanjaju. Možda ponovo dođe vreme da pevačima bude čast da objavi CD za nacionalnu kuću, kao što je i nama čast da nam se pevači poput Vesne Zmijanac vrate. Gotovo svi koji nešto znače na estradnom nebu su deca PGP-a od Cece pa nadalje. Državna kuća treba da ima svoje pevače da ne moramo svaki čas da zivkamo Sašu Popovića kako bismo ga pitali da li dozvoljava nekom od svojih pevača da se pojavi na nacionalnoj televiziji!

Ispade da i PGP RTS radi u prilog Saši Popoviću?

- Tačno tako, ali nadam se da će se to uskoro promeniti.

O Zorici Brunclik

 

Šta je bilo sa kompilacijom pesama Zorice Brunclik koju ste najavljivali još prošle godine?

 

- Pravo da vam kažem, više se ni ne sećam zašto to nismo realizovali. Čini mi se da nije ni postojao neki poseban razlog. Jednostavno, ko će danas da kupi nečiji CD i da plati 500 dinara (oko pet evra) kada sve može da se skine sa interneta i to za džabe - kaže Mijatović.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2011. 16:42
Vesna , vesna najaca si !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online