Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 04.09.2011.
17:49
Vesti A

Estradne barbike na operacionom stolu

Kada je pre deceniju i po novinarka i voditeljka Ruška Jakić u svoju TV emisiju "Ljubav i moda" dovela i predstavila gledaocima estetskog hirurga koji joj je zategao kožu na licu, činilo se da će mnoge dame iz javnog života bez ikakvog uvijanja početi da pričaju kako su i zašto zarad lepote otišle pod nož. Međutim, estrada, koje je bila (i ostala) najčešći pacijent privatnih ordinacija i klinka za estetsku hirurgiju, razapela je voditeljku na krst. Naime, Jakićeva ih je poimenice prozvala i pozvala da joj budu gosti u TV emisiji, da pokažu da majka priroda nije jedini inženjer lepote.

Ekstravagantna Jakićeva zarila je prst u oko pevačicama veoma osetljivim na lepotu koja im nije bogom dana. Novinarima su, kao po dogovoru, izjavljivale da su lepe i vitke samo zahvaljujući dijeti, jurarnjoj fiskulturi i genima nasleđenim od baba i prababa koje su i u 100. godini nosile haljine sa dekolteom do pupka.

Toma Surla

Naravno, Ruška Jakić je zagolicala i znatiželju novinara žute štampe koji su počeli da kopaju po privatnim i redakcijskim foto arhivama i objavljuju fotografije dotičnih dama gde se vidi da su već kao početnice u restoranima na Ibarskoj magistrali imale podočnjake kao sarme, a nos kao pevač Toma Zdravković koga su prijatelji iz milošte zvali Toma Surla.

Taj rat novinara i estradnih zvezda i danas traje jer je retko koja pevačica priznala da je bila na operaciji podizanja očnih kapaka, odstranjivanju sala sa bokova ili stomaka, ili zatezanju kože na licu, da ne nabrajamo, jer estetski hirurzi mogu da promene ili doteraju gotovo sve što može da se vidi i opipa.


Mnogi pamte pevačicu Bubu Miranović kao jedru, bucmastu devojku. Galeb je preko noći postao labud. Iako je Bubica tvrdila da je savršenu liniju doterala strogim dijetama i fizičkim aktivnostima, oni koji je dobro poznaju bili su sigurni da je operisala butine, grudi i lice.


- Slobodno me pogledajte, gde su mi ožiljci? U životu sam operisala samo slepo crevo! - izjavila je je Buba, a onda za svaki slučaj dodala: - Uostalom, moj posao i zahteva da lepo izgledam.


Sirotoj Bubi su posle ove izjave estradni zlikovci počeli da vire u dekolte i zadižu haljinu ne bi li otkrili da li laže ili ne.


Pevačica Gordana Lazarević umalo da je iskopala oči novinaru koji je objavilo da je bila na operaciji podizanja očnih kapaka. Svojevremeno je Snežana Đurišić otputovala u Čikago. Vratila se posle tri meseca, vitka kao devojčica. Procurila je informacija da se Sneža u Americi podvrgla operaciji skidanja masnog tkiva. Međutim, vrlo brzo se ponovo ugojila. "U Čikagu sam držala dijetu i štrapacirala. To što sam se ugojila samo potvrđuje da meni ne treba nož da bih fenomenalno izgledala, samo čvrsta volja da ne žderem slatkiše", žestila se Đurišićeva.


Većina estradnih dama nikada nije priznala da je posetila neku kuću lepote, ali neke nisu to ni poricale. Šuška se da je Andrijani Dabetić, alijas Anči, bilo potrebno nekoliko hirurških zahvata da stigne do titule najlepše Jugoslovenke.
- Na meni je sve prirodno, ali kada mi ogledalce bude reklo da više nisam najlepša, otići ću kod čika doktora da me sredi. U svetu žene odlaze u ordinacije estetske hirurgije kao kod zubara - govorila je umiljato Anči.


Kraljica narodne muzike, Lepa Lukić, nikada nije potvrdila ali ni demantovala da godinama odlazi na zatezanje kože lica i uklanjanje bora. Ana Bekuta je proglašena najlepšom bakom na estradi posle korekcije grudi, zatezanja lica i glancanja bora oko očiju. Baka Bekuta i sada izgleda kao da je samu sebe rodila, kažu neki sa podužim jezikom.

Bele grudi za gledanje

 

Daleke 1981. godine na estradnu scenu furiozno se popela mlada i korpulentna pevačica Fahreta Jahić, kojoj je ubrzo estradni fahmen Milovan Ilić nadenuo nadimak Lepa Brena. Estradne zloće se sećaju i pričaju da je Brena kipela od viška sala i celulita, ali da je nosila mini suknjice i haljine sa dekolteom od kojih su estradni sladokusci padali u nesvest.

 

Ne zna se kako je fotoreporter beogradskog časopisa "Osmica" uspeo da ubedi Brenu da je fotografiše polugolu, sa obnaženim grudima koje nisu štrčale uvis, ali "Osmica" je rasprodata u roku od pola sata u celoj bivšoj Jugi. Priča se da je tadašnji Brenin menadžer i prijatelj Raka Đokić pokušao da otkupi ceo tiraž pre nego što se pojavio na kioscima, ali...


Brena je, kažu znalci, posle toga otputovala u Nemačku i na jednoj privatnoj klinici za estetsku hirurgiju stesala svoje "belo telo za gledanje". Grudi je smanjila, podigla i učvrstila. Danas je Brena, iako je u ozbiljnim srednjim godinama, još jedna od najlepših i najnegovanijih srpskih pevačica. Ali afere sa grudima ne voli da se seća. Negira i da je ikada zakoračila u neku kliniku za plastičnu hirurgiju.


- Ta priča je ortodoksna laž dokonih ljudi i nadobudnih novinara koji nemaju o čemu da pričaju ili pišu.


Ne lezi vraže, novinari olako iščeprkaju iz redakcijske foto arhive sliku koja se pojavila na naslovnoj strani "Osmice".

 

Flaster na nosu

 

Pevačica Dragana Mirković operisala je samo nos i to bi prošlo medijski nezapaženo da se u sve postoperativno nije umešao imitator Goran Stojićević Karamela, imitirajući je sa flasterom na nosu. Muzički stručnjaci tvrde da je lepa Dragana imala devijaciju nosa, da je pevala kroz nos i da je zbog toga potražila pomoć lekara na beogradskoj klinici Bežanijska kosa.

 

Plastični hirurg joj je otklonio devijaciju i ulepšao nos, napravio joj mali prćast nos, svima se posle toga činilo da je ispeglala i lice, pa povećala i grudi. Doduše, nije to smetalo njenoj karijeri, više sujeti.


- Ako žena ima na licu ili telu nešto što je čini manje lepom nego što jeste, onda sam za to da se operiše. Ali nikada se ne bih podvrgla nekoj opasnoj operaciji kao što je silikonisanje grudi - izjavljivala je zagonetno Dragana izbegavajući da prizna da je uopšte posetila ordinaciju za plastičnu hirurgiju na Bežaniji.


Ostala je priča da je Zoran Bašanović, tadašnji Draganin menadžer i dečko, nokautirao Karamelu, pa je zbog toga i ovaj morao da potraži pomoć hirurga da mu dotera nos.

 

Bore od suza

 

Kažu da je Ceca Ražnatović postavila neke standarde i temelje kada je povećanje grudi u pitanju. Drugi su mišljenja da se Ceca pomalo zanela, da je nakalemila prevelike grudi u odnosu na svoju sitnu figuru, ali je činjenica da su muškarci pali na teme kada su je videli u novom izdanju.


- Grudi mi je povećao i sredio jedan doktor iz Brazila, najpoznatiji majstor plastične hirurgije na svetu. Otišla sam kod njega, naručila veličinu, legla na astal, zažmurila i probudila se. Uh, ne mogu da opišem koliko sam se radovala - izjavila je, navodno, folk diva u intervjuu za jedan strani časopis.


Istina je da Ceca nikada nije zucnula o tome kako je i gde povećala grudi, ali to se dalo primetiti i iz aviona. Sada po čaršiji kruži priča da je Cecu posetio hirurg Brazilac pre nego što je započela kazna njenog kućnog pritvora i da joj je zategao lice i otklonio bore nastale od silnog plakanja.

Muški glanc

Ni jači pol na estradi ili estradni džentlmeni, nazovite ih kako hoćete, nisu odoleli izazovu da preko noći postanu zgodniji i privlačniji.


Šnjur je povukao kontroverzni TV voditelj, šoumen i imitator Goran Stojićević Karamela. Da bi što više ličio na pevačice koje imitira, Karamela je depilirao noge i grudi, smanjio uši, napumpao usne, ulepšao nos i očne kapke, presadio kosu...


- Moj tata nije imao dovoljno materijala kada me je pravio, pa sam fasadu morao da doteram sam. Estrada traži da čovek bude lep, hrabar i pomalo otkačen - objasnio je Karamela svoje stalne posete kući lepote.


Pevač Šaban Šaulić je oćelavio kao mlad, pa je nosio skupocene perike koje su ipak izgledala kao šubare na njegovoj glavi. Jednog dana se odlučio da usadi kosu i rešio problem padanja perike dok igra fudbal. Recept je dao kolegi pevaču Mitru Miriću.
 

Pevač Zdravko Čolić, najveći šarmer na srpskoj estradi, doterao je lice i ofarbao kosu. Dragan Kojić Keba ne odvaja se od svog ogledalceta. Kažu da je Keba redovan gost salona lepote gde pored klasičnih tretmana lice osvežava i botoksom. Keba je istetovirao i obrve, pa kaže da šiparice padaju na to kao muve u med.

Mile Kitić je, po priči njegovih bližnjih, zategao kapke i redovno se podvrgava tretmanima za ublažavanje bora na licu. Metodom isisavanja folk pevač Bane Bojanić odstranio je podvaljak i bucmaste obraze. Saša Popović, direktor Grand produkcije, ne krije da se podvrgao sitnim estetskim zahvatima.


Sudeći po statistikama broj pevača i pevačica koji idu pod nož da bi pojedine delove svoga tela, kako kaže naš narod, povećali donekle ili smanjili odnekle, iz godine u godinu se povećava. I to je cena slave. Kada bi se pravila top lista srpskih estradnih barbika koje su malkice doterali i estetski hirurzi, na prva tri mesta bile bi vedete, Fahreta Živojinović, alijas Lepa Brena, Ceca Ražnatović, i Dragana Mirković, alijas Luče iz Kasidola, kako je krstio estradni kum Karamela.

Druga strana medalje

Kosim travu i postim post

 

Mnoge pevačice tvrde da nikada, ama baš nikada nisu ni pomislile da legnu na hirurški astal. Tajna lepog izgleda je u jedan - dijeti, dva - dijeti, tri - samo dijeti. Tijana Dapčević kaže da svoju vitku i pomalo atletsku figuru duguje istrajnoj vožnji bicikla. Pevačica Jellena preporučuje redovno vežbanje tegovima i bebi ishranu, na kašičicu.


Da bi poboljšala izgled, Vesna Galiot Gala jela je samo jednom dnevno.
- Tako sam za dva meseca oslabila 10 kilograma, a zatim još dva i sada sam zadovoljna sa svojih 47 kilograma. Ništa mi ne fali pa ne bih pod nož ni da me kolju - veli Vesna.


-Ma, boli me za dijetu! Bujne obline donekle sam obuzdala zdravim načinom ishrane koji mi je prepisao nutricionista, kao i redovnim vežbanjem u teretani - tvrdi Seka Aleksić.
Nada Topčagić priznaje da uz svaki album raspali po dijeti, rigorozno.


- I po 10 kilograma sam skidala za 15 dana! Jedem jednoličnu hranu - jogurt, krompir, kuvano meso i jabuke. Od silnih vitamina mi je koža zdrava i zategnuta, a ostalo mi je dao Bog.


- Na meni nema ničeg veštačko. Sve je prirodno, grudi, nokti, zubi, kosa... Samo sam promenila boju kose. Vodim računa i o liniji, postim svaki post. Vežbam na "total džimu", kosim travu, održavam dvorište... - kaže Vera Matović.


- Nikada ne bih operisala salo, grudi, zadnjicu, to je bljak. Jedino bih pristala na neku intervenciju, ako je u pitanju fizička mana, a toga srećom kod mene nema. Jednom sam u šali suprugu Mladenu rekla da bi ugradila jednu "četvorku". On se sa tim nije složio, čak se i naljutio, rekao mi da mojim grudima ništa ne fali, a ni ostatku tela - veli Maja Marijana.

 

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.09.2011. 18:05
Rece mladost nozu"gde ja stadoh ti produzi" :):):)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online