Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.08.2011.
16:13
V. Tasić - Vesti A

Cune: Razočarao me RTS!

Predrag - Cune Gojković (78) vrele, letnje dane provodi u svom domu. Estradna jurnjava, putovanja po svetu više mu ne nedostaju, ali kako priznaje sa osmehom, nedostaju mu aplauzi i uvek će ih biti željan.

Još se čeka Sašina odluka: Lepa Brena i Cune Gojković

- Nekada sam pevao i po sto pesama za veče! Nekada sam u Ameriku išao svaki čas, znao sam da u Australiju odem na tri dana, pa da se vratim zbog nekog koncerta u Srbiji. Nisam znao za umor, ali sam odavno shvatio da više ne pripadam svetu koji juri i žuri.

Nedostaju mi putovanja u Ameriku, ali samo zato što u toj zemlji živi moja ćerka sa suprugom i ćerkicama - kaže Gojković.


Kada ste poslednji put uživali u aplauzima?
- Pre mesec i po dana u Aranđelovcu. Kao za inat, tog dana je padala kiša, ali to nije sprečilo publiku da dođe i da me sluša. Zovu me ljudi, ali nažalost, često ne mogu da prihvatim sve pozive.

Odbio sam poziv da gostujem u Žikinoj šarenici, koja se radi u Despotovcu. Jeste da bi poslali auto po mene, ali morao bih da ustanem u šest ujutru. Nije to više za ove godine.


Da li umetnici vašeg ranga u ovoj zemlji imaju tretman koji zaslužuju?
- Sad ste me dirnuli u bolnu tačku, pa ću vam, ipak, reći pravi razlog zašto sam odbio da idem u Despotovac. Nije Despotovac preko sveta, pa da mi je daleko. Jedini razlog je što je to emisija RTS- a. A, sve što oni organizuju, rešio sam da bojkotujem, kao što su oni bojkotovali mene! Jednostavno, ne želim da sarađujem sa ljudima koji nemaju pravi odnos prema svojim pionirima. A, ja sa ponosom i pravom mogu da kažem da sam bio jedan od njih - pionira RTS-a.
 

Boli vas to?
- Naravno da me boli, ogorčen sam. Nema toga što za Radio-televiziju Srbije nisam uradio. Od toga da sam vukao kablove, glumio pa nadalje...

Boli me što jedan naš vrhunski televizijski čovek, nekada najpopularniji Jugosloven u poznim godinama, teško bolestan, leži u svom domu, a niko da ga pozove, da pita kako je. To je nešto u našem mentalitetu, da se sećamo samo davne prošlosti i da se stalno pozivamo na nju, a da onu bližu prošlost zaboravljamo.

Pevači bez glasa


- Nekada je pevanje na plej-bek bilo nezamislivo. Ne osuđujem moderne pevače koji pevaju bez glasa i samo otvaraju usta. U studiju može mnogo toga da se uradi, čak i ako neko peva očajno. Kompjuter može da učini da to zvuči fantastično. Očigledno, publika danas prihvata i pevače koji pevaju bez glasa. Nikoga ne osuđujem i žalim što tehnika nije bila toliko napredna u moje vreme. Da je bilo tako, mogao sam da se manje trošim i da sačuvam glas - kaže Gojković.


Šta je bilo sa najavljenom saradnjom sa Grandom?
- Saša Popović je bio došao na ideju da Brena i ja najavimo pevače u prvoj Grandovoj emisiji u sledećoj sezoni. Brena je bila oduševljena. Ne znam zašto je Saša od toga odustao i da li je to definitivno. Nadam se da će uskoro imati vremena da o tome porazgovaramo.

Ako scenario bude prilagođen mojim godinama, rado ću to prihvatiti. Nedavno sam se slatko smejao kada mi je Tozovac rekao:"Idi svuda gde te pozovu. I ja ću, neka vide ljudi da smo još živi!" U neku ruku, ima pravo.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online