Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 17.08.2011.
14:09
V. Tasić - Vesti A

Pevaćemo za kap benzina i koru hleba

Dejan Ćirković Ćira smatra da je većina pevača nikako da shvate u kakvom vremenu žive i da će zbog krize biti sve teže zaraditi koru hleba. Zato ne razume najave kolege Milana Topalovića Topalka da napušta estradu i pevanje, jer kako se priča nije zadovoljan prihodima.

Radi i ne kuka: Dejan Ćirković Ćira

- Topalko je super tip, ali ga je udarila slava u glavu kao mnoge druge pevače. Zaboravio je da je do juče bio niko i ništa, da je mogao da peva samo u svom i okolnim selima za pedeset evrića. Sad mu malo. Nije realan i objektivan, kao ni mnogi drugi na estradi.

Ne shvataju pevači da će uskoro moći da pevaju samo na benzinskim pumpama i u pekarama, da će morati da plate da bi negde nastupali, a pevaće se za kap benzina i koru hleba!

Većina nas je prolupala skroz, ali za razliku od takvih ja sam uvek bio zadovoljan - iskren je Ćirković.


Priča se da ste mesecima imali probleme sa nastupima u Sloveniji i da su vam anonimne prijave koje su stizale u Upravu prihoda zagorčavale život?
- Nisam ja namerno pravio nikakve prekršaje, niti sam svesno izazivao probleme. Dešavalo se da u Sloveniju dođem u subotu uveče, otpevam svoje i odem dalje ne mareći za papirologiju. Nekome je smetalo što radim, pa su prijave zbog mene stalno stizale u Upravu prihoda, reagovala je i poreska policija. Sreća da sam se izvadio i da nijedan gazda kod kojeg sam nastupao nije morao da plati kaznu od 10.000 evra.

Kome to smetate, dokonoj konkurenciji?
- Pretpostavljam da je to maslo jednog menadžera kome sam se zamerio, jer sam jedno vreme radio sa njim, pa sam ga otkačio. Priznajem, čak sam se uplašio da će mi zabraniti ulazak u Sloveniju, da će mi deca bez 'leba ostati". Hvala bogu, sad je sve sređeno. Radim regularno i sve po slovu zakona, svako moje gostovanje u Sloveniji je uredno prijavljeno. Jedna agencija mi sređuju papirologiju i sada me glava ne boli.

Da li je tačno, kako što se priča, da je slovenačko tržište postalo meka za srpske pevače i da se zarađuje više nego u zapadno-evropskim zemljama?
- Ne znam za druge, ali ja se u Sloveniji vadim. Da treba da živim od onoga što zaradim po Bosni ili na Zapadu, mogao bih da se manem pevanja i da prodajem bostan i papriku. Super prolazim u Sloveniji, čudo jedno.

Što se tiče ostalih zemalja, gotovo niko više ne peva za fiksni honorar nigde, već se radi na procenat od prodatih ulaznica. Muka mi je da pevam i da stalno virim na vrata, da vidim dolaze li ljudi i da računam hoću li zaraditi bar sto evra. Tuga jedna! Vreme je takvo da će mnogi pevači uskoro morati da doplate ako hoće negde da pevaju.

Pošto vam je u Sloveniji popularnost porasla, da li ste podigli cenu?
- Probao sam, ali sam ubrzo shvatio da to ne prolazi. Mogao sam da budem zadrt, da glumim zvezdu kao neki, da tražim više, pa da dobijem jednu - dve tezge mesečno, a onda ubrzo ostanem i bez toga. Prema tome, nema ništa od podizanja honorara. Po meni bolje je pevati i za manje pare, nego sedeti kod kuće i ne zaraditi ništa.

Slušam samo ženu

 

Hoće te li konačno ući u neki rijaliti?
- Joj, ne stajte mi na muku. Mesec dana nisam razgovarao sa ženom, jer je bila protiv toga da uđem na Farmu, iako sam je kumio i molio. A, onda sam shvatio da bih morao da pozajmim pare, da ostavim ženi i deci da imaju od čega da žive ako ja uđem na imanje. Vidim kako su se mnogi učesnici "oparili", moljakaju jadni za ono što su zaradili, a para nigde. Pametna je moja žena što mi nije dala da idem. Od sada ću sve da je slušam - tvrdi Ćira.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.08.2011. 15:37
Ја незнам чему толика повика и оцрњивање тог Гранда,па руку на срце није све баш тако лоше.Има ту доста добрих и талентованих младих певача и певачица а у овој земљи треба неко и да пева ваљда , на млађима свет остаје.Да се разумемо,Гранд је далеко од наше праве,изворне,српске народне музике али боље немамо и шта је ту је таква су времена.Лично мислим да Топалко има изванредан глас.Људима треба дати подршку а не бити увек негативан са изјавама типа " е мотику би ја теби дао у руке па на копање ".Мало више позитивности не шкоди.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online