Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 13.08.2011.
20:43
Pulsonline A

Goca: Rata za stan će me uništiti

Među 30.000 građana koji su zbog dramatičnog skoka švajcarske valute zapali u dužničko ropstvo nalazi se i veliki broj estradnih ličnosti. Jedna od njih je i pevačica Goca Tržan, koja je objasnila kako joj je kredit za stan postao "omča oko vrata".

Poznata pevačica Goca Tržan
 

- Kada sam podigla kredit za stan, mesečna rata mi je bila 570, a sada je 800 evra! Niko nije očekivao da će za samo nekoliko godina skoro duplirati svoju vrednost. Sada su se ti krediti pretvorili u pravu noćnu moru. Znam da ogroman broj ljudi vraća stanove jer jednostavno ne može da isplati ratu. Kredit mi je postao omča oko vrata - priča Goca Tržan.

Ona pojašnjava da je svoje stambeno pitanje počela da rešava 2007. godine i da se baš za zajam u "švajcarcima" odlučila po savetu bankara "jer je tada odnos evra i švajcarskog franka bio 1 prema 55“. Muke su nastale jer su sada franak i evro skoro izjednačeni.

- Ne znam šta ću da radim, ali sam sigurna da neću kredit u francima menjati za onaj u evre. To mi se ne isplati i mislim da bih tako zapala u još veće dugove - kaže Tržanova, koja se ipak nada da će se srpske vlasti smilovati i pomoći dužnicima da isplivaju iz dugova.

- Država mora da preduzme neke mere i zaštiti građane, kao što je, primera radi, učinila Hrvatska. Građani se osećaju prevarenim, jer nam je savetovano da iskoristimo povoljne kredite. Država nas je do sada više puta prevarila, jedino čemu možemo da se nadamo je da će nešto uraditi povodom toga jer su izbori blizu. To ih uvek inspiriše - zaključuje pevačica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.08.2011. 12:44
Па зар ништа није уштедела за све ове године???
Nedelja 14.08.2011. 00:48
Mora se pronaći trajno rešenje za problem građana pri otplati kredita, jer su krediti indeksirani u švajcarskim francima koje su građani 2007. i 2008. godine uzimali, danas neuporedivo teži za otplatu. Vlada i NBS moraju da pronađu model za rešavanje ovog velikog problema, bilo transformacijom duga, pronalaženjem fikskih kamatnih stopa koje će država subvencionisati ili nečim drugim, ali bitno je da država i NBS sednu sa drugim bankama i da se dogovore .Vlade i centralne bankarske institucije zemalja u okruženju učestvovale su u rešavanju takvih problema, jer građani, koji teško mogu da otplaćuju rate za kredite, doći če u situaciju da im se oduzima imovina.
Sreda 24.08.2011. 22:56
Pa ti idi vise bez gaca tako da se rata nece ni osetiti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online