Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.07.2011.
19:46
V. Tasić - Vesti A

Kad žena postane i otac i majka

Goca Božinovska sama gajila troje dece, Ana Bekuta ostavila sina u Domu za nezbrinutu decu, pa ga uzela, a Maja Nikolić krivi sebe zbog pogrešnog izbora muškaraca.

USPONI I PADOVI: Maja Odžaklijevska sa ćerkama Term i Andreom

Izjava Goce Tržan da je "bila samohrana majka i u braku", razbesnela je mnoge njene koleginice koje zaista same bez pomoći bivših muževa ili očeva svoje dece podižu naslednike.

Goca Božinovska nije imala ni pomoć, ni razumevanje od svog nevenčanog supruga, kompozitora Radeta Vučkovića kada ga je napustila sa bebom, malom Jelenom u naručju. Bez ikakvih prihoda, bez posla, spas je potražila u domu svojih roditelja kod kojih je smestila dete. Kako je i sam Rade više puta priznao, iako znatno stariji od Božinovske, bio je nezreo. Sada mu je žao što nije učestvovao u Jeleninom odrastanju i što je sav teret gajenja deteta svalio na majku, a tek poslednjih godina je uspostavio pravi odnos sa ćerkom.

Biljana se ne žali


Svoje dete sama gaji i Biljana Sečivanović, ali joj ne pada na pamet da od oca svog sina Matije traži alimentaciju. Dete je rodila posle deset godina lečenja od steriliteta. Od oca svog deteta, koji je inače desetak godina mlađi od nje, nikada nije tražila da preuzme ikakvu brigu o sinu, niti se za njega udavala.


- Taman posla da se žalim što sama izdržavam svoje dete. Od njegovog oca ništa ne tražim, a vrata našeg doma su mu uvek otvorena, tako da može da vidi dete kada to poželi - kaže Biljana.

- Mnogo sam se namučila kao samohrana majka. Ne želim toga ni da se sećam. Ali, mojoj Jeci nikad ništa nije falilo. Hvala Bogu, sve muke i nesporazumi su ostali iza nas i moja Jelena ocu danas ništa ne zamera - kaže Goca, koja sama podiže i dvoje mlađih Zoranu i Mirka nakon smrti njihovog oca Zorana Šijana.

Kroz najteži period za jednu majku prošla je i Ana Bekuta koja je sina Igora rodila kao maloletnica. Breme samohrane majke bilo je isuviše teško za pleća mlade devojke, pa je njen sin kako beba nekoliko meseci proveo u Domu za nezbrinutu decu... Ali, čim se snašla i počela da radi, Ana, tada Nada Polić, preuzela je brigu o svom detetu. Na ulogu samohrane majke nikada se nije žalila, snalazila se kako je znala i umela ne očekujući i ne tražeći podršku.

I Maja Odžaklijevska je sama odgajila dve ćerke - Andreu i Teu. Sa ocem starije ćerke živela je nevenčano nekoliko godina, dok se za Andreinog oca udala. Tri godine je trajala bračna sreća, a onda se on okrenuo i otišao za Nemačku. Maja nije htela za njim, pa je ostala sama sa dve ćerke.


- Odgajila sam ih sama pokušavajući da im budem i majka i otac. Bilo je uspona, padova, padanja i podizanja. Ipak, deca su mi donela mnogo sreće i radosti - kaže Maja Odžaklijevska. U borbi za goli život i koru hleba za svoje ćerke, bez finansijske potpore njihovih očeva, prošla je Maja težak put. Nije birala, niti se stidela bilo kog poštenog posla. Svoja dva sina - Novaka i Lazara, sama odgaja i Maja Nikolić. I dok starateljstvo i brigu o Lazaru deli sa njegovim ocem Vukom Kandićem, stariji Novak retko viđa oca.


- Već 14 godina se borim da dobijem alimentaciju od Novakovog oca, a godinu i po dana se borim za alimentaciju za mlađeg sina. Sama izdržavam svoju decu bez pomoći i podrške njihovih očeva. Ali, ne krivim ih. Krivim samo sebe. Bar sam konačno shvatila da sam pravila pogrešne izbore i bila sa pogrešnim muškarcima. Sad debelo plaćam za to - kaže Maja Nikolić.

Bivši muž u zatvoru


Katarina Ostojić Kaja nema finansijsku podršku oca svoje ćerkice Nikoline. Kratko su bili u braku, potom je njen bivši suprug otišao u inostranstvo, a pre dve godine je završio u zatvoru.


- Nikada nisam imala ni finansijsku, niti bilo koju drugu pomoć oca moje ćerke. Ali, nemam razloga da kukam, jer mi nikada nije bilo teško da brinem o svom detetu. Uvek sam verovala samo sebi i ni od koga ništa nisam očekivala pomoć, ponajmanje od muškaraca - iskrena je Kaja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online