Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 28.07.2011.
18:14
E. V. A

Droga ubija poznate i u Srbiji

Iznenadna smrt Ejmi Vajnhaus već danima je glavna tema svetskih medija, a uzrok smrti britanske zvezde još uvek nije zvanično saopšten, iako nije tajna da je ona godinama bila u kandžama droge i alkohola. Smrt zbog prevelike doze narkotika nije zaobišla ni mnoge poznate ličnosti na srpskoj sceni.

Glumica Sonja Savić umrla je pre tri godine u 47. godini života od prekomerne doze narkotika. Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo nameštaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

Razne vrste narkotika u kombinaciji sa alkoholom odavno su pošast koja kosi mnoge poznate ličnosti, a geslo "Živi brzo - umri mlad" doveo je do tragičnog bilansa - mnoge poznate ličnosti žive tri puta kraće od svoje publike.

O problemima sa narkoticima na estradi se samo šapuće, pa kada se dogodi iznenadna smrt zbog preterane upotrebe narkotika svi budu, naizgled zaprepašćeni. Mesec dana pre Sonje umro je Dino Dvornik koga je u mrtvog u krevetu pronašala supruga.

Bilo je raznih nagađanja o uzrocima njegove smrti, iako je i on sam pred smrt priznao da je pokušavao da se reši narkotika - ali bez uspeha.

Droga je pokosila i većinu članova EKV jedne od najvećih rok grupa na prostoru bivše Jugoslavije. Jedan za drugim umirali su Ivica Vidojković, pa Milan Mladenović, basista Bojan Pečar i na kraju Margita Stefanović.

Vrhunski muzičar i nekada član Beogradske filharmonije, ćerka čuvenog reditelja Slavoljuba Stevanovića Ravasija, Margita je poslednje godine svog života provela u najgoroj bedi kao stanar Doma za nezbrinuta lica na Voždovcu, i to na odeljenju za infektivne bolesti gde posete nisu dozvoljene.

Dugmići pod prismotrom

 

U jeku najveće popularnosti "Bijelog dugmeta" pričalo se da su zbog korišćenja narkotika pod stalnom prismotrom policije. Tadašnji bunjar Goran - Ipe Ivandić hapšen je zbog posedovanja droge, a umro je pod misterioznim okonostima - bacivši se sa šestog sprata beogradskog hotela Metropol.


- Kao klinac od 16-17 godina u mozak sam uvaljao toliko LSD-a da moj mozak nikada više posle toga nije ljudski radio - priznao je svojevremeno Goran Bregović, koji je uspeo na vreme da se oslobodi poroka. A on je jedan od retkih.

O smrti Rođe Raičevića, koji je pre deset godina pronađen mrtav u jednom beogradskom stanu bila je šok za mnoge njegove kolege. Lekari su konstatovali - predoziranje kokainom, što je pokazalo da na narkotike, koji su se uglavnom vezivali za rokere, nisu imuni ni narodnjaci.

Probleme sa drogom imao je i Aca Lukas, koji se godinama lečio na raznim klinikama za odvikavanje i jedan je od retkih pevača koji nije krio da ima probleme.


- Nisam ja to radio zato što je drogiranje bilo fensi, već zato što sam tada bio bolestan. Borba protiv narkomanije se vodi tako što se otvoreno o njoj govori, a ne tako što lažemo sebe - rekao je svojevremeno Lukas.

Poražavajuća je činjenica da je čak trećina ranih smrtnih slučajeva među poznatim ličnostima izazvana uzimanjem droge. Malo je onih koji uspeju da izađu iz tog kruga pakla, a put popločen drogama vodi sigurno samo na jedno mesto - na groblje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.07.2011. 18:23
Oh ovo prerasta vec u ozbiljan problem,ukoliko ne nadjemo gospodina Drogu,ovaj sada vec serijski ubica ce harati evropom ali zaista!Dacicu reguj!
Četvrtak 28.07.2011. 20:45
Sacuvaj Boze te posati. Joooj mene jeza hvata pri pomisli na drogu i alkohol, narkomaniju i alkoholizam. Strasno, retko ko uspe da se iscupa iz kandzi ta dva zla. Ja ko kakva luda Nasta samo idem po kuci i vicem deci " ne uzimajte nista ni od koga, ne uzimajte nista iz vec otvorene ambalaze, ne pijte pice koje ste ostavili na trenutak ako ste otisli do toaleta vec narucite drugo, ne verujte nikome..." A jos kada izadjemo petkom ili subotom uvece u setnju pa kad vidim ove malo vise " opustene " od alkohola pretezno, ajooj majko rodjena dodje mi da svisnem !
Četvrtak 28.07.2011. 21:05
Дрога је пошаст 20 и 21 вијека. Што је најгоре сада има синтетичких дрога која се могу јефтиније набавити.... Ако се појави дрога у фамилији сви то крију да се не сазна... као срамота, ко се истргне из раља дроге дјелимично је способан за живот.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online