Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 07.07.2011.
06:43
Press A

Bojaniću i Maji preti robija

Zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti u rijalitiju “Dvor", Milošu Bojaniću i Maji Nikolić preti čak pet godina zatvora, piše “Pres“.

Maja Nikolić i Miloš Bojanić u rijalitiju "Dvor" širili nacionalnu i versku netrpeljivost

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv pevača Miloša Bojanića i Maje Nikolić zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske netrpeljivosti u rijalitiju “Dvor", koji se prikazivao na televiziji Pink, saznaje “Pres“. Ukoliko se dokaže da su krivi, preti im od šest meseci do pet godina zatvora.


Kako se navodi u optužnici, Bojanić i Nikolićeva izazvali su nacionalnu mržnju i netrpeljivost pri čemu su bili svesni svog dela.


Predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Aleksandar Nećak pozdravio je ovakav potez tužilaštva.


“Čim je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić najavio da će po službenoj dužnosti pokrenuti taj spor, mi smo se javno zahvalili jer je to deo posla koji država treba da radi. Pozdravljamo ovakav potez tužilaštva jer treba sprečavati govor mržnje na svim nivoima, gde god da se pojavi“, ističe Nećak.


On podseća da je njihova zajednica odmah po emitovanju te sporne emisije tužila urednika televizije Pink Željka Mitrovića zbog emitovanja takvog sadržaja.


“Iako je Mitrović tražio vansudsko poravnanje, to nije moguće jer nismo tražili novčanu odštetu već javno izvinjenje na toj televiziji. Bojanića i Nikolićevu nismo želeli da tužimo jer shvatamo da bismo time samo podigli njihov rejting“, kaže Nećak.


On podseća i da se Bojanić izvinio jednom prilikom, na čemu mu je jevrejska zajednica zahvalna.


Ne osećaju se krivim


S druge strane, Miloš Bojanić i Maja Nikolić za “Pres“ kažu da se uopšte ne osećaju krivima.


“Nemaju za šta da nas terete. Nigde u svojoj izjavi nisam mislio na jevrejski narod, već na one ljude koji su učestvovali u bombardovanju naše zemlje, a Jevreji su poreklom. Imam knjigu u kojoj ih ima jedno tridesetak koji su učestvovali u tome i to ću i sudu dokumentovano pokazati. Jednostavno ne mogu da verujem da me  optužuju“, kaže Bojanić.


Maja Nikolić nije bila toliko rečita poput njenog kolege.


“Nemam nikakav komentar jer se uopšte ne osećam krivom. Neka svi rade svoj posao“, rekla je Nikolićeva.


Podsetimo, u rijaliti šou programu “Dvor" od pre nekoliko meseci Maja Nikolić je izjavila da ne voli Jevreje jer su napravili Ameriku, na šta je Bojaniće dodao da “mi ne možemo voleti Jevreje koji su nas bombardovali, koji su nam uranijum poslali i rakove i čuda".


Iako je pevačica Mika Kostić tada upozorila Maju i Bojanića da sve snimaju kamere i da zbog širenja govora mržnje mogu da snose posledice, Bojanić je rekao da ga “boli d...".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.07.2011. 07:33
Зашто морају некога да воле? Против срба и Србије је било изјава,на сличим емисијама, од стране других народа и нико није реаговао,али не смеш да вређаш јевреје и американце,мораш,али мораш само да их волиш.Где је право на сопствено мишљење?
Četvrtak 07.07.2011. 09:13
Зашто тужилаштво не диже отпужницу против оваквих песама које у по Србије пева мађарска мањина: „Horti Horti a rácokat hord ki Hitler Hitler a zsidokat vid el…“, што значи Хорти.Хорти Србе изнеси Хитлеру, Хитлеру Јевреје однеси. Ево где и кад су певали. http://srpskizurnal.wordpress.com/2011/07/05/%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D1%9A%D0%B8%D0%B6%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D1%99%D0%B0%D1%98%D1%83-%D0%BC%D0%B0%D1%92%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%83%D0%B7-%D0%BF/
Četvrtak 07.07.2011. 13:44
Да су пљували по Србији и Србима, то бибило нормално и у духу модерног схватања, ал пошто су пљунули јевреје !!! Ко сме да се дрзне да мисли лоше о јеврејима и још то да каже јавно !!! Одма на колац , да не троше бомбе , јефтиније је !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online