Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 07.07.2011.
03:13
B92 A

Cecinu narukvicu prodaju preko neta

U prodaji se našao proizvod inspirisan narukvicom koju kao deo kazne kućnog zatvora nosi folk pevačica Svetlana Ražnatović, prenosi B92.

Fanovi se solidarišu sa zatočenom Cecom

Svetlana Ražantović osuđena je na kazu kućnog zatvora nakon što se sa državom nagodila da prizna krivicu za to što je protivzakonito prisvojila milionske svote novca.

Kako bi nadležni u svakom trenurku bili sigurni da Ceca ne napušta svoju vilu u Ljutice Bogdana, poznata pevačica dužna je da na nozi non stop nosi elektrnsku narukvicu


Situacija u kojoj se našla Arkanova udovica inspirisala je grupu njenih obožavatelja koji su na društvenoj mreži Fejsbuk osnovali grupu preko koje njeni fanovima iz Srbije mogu da kupe kopiju elekronske narukvice.


Da bi nabavio narukvicu u više boja, za 990 dinara, onaj ko želi da se poistoveti sa pevačicom osuđenom za nezakonito zarađena četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara, treba najpre da postane njen fan na Fejsbuku.

Ekipa B92 saznala je od osobe koja se javila na broj mobilnog ostavljen na Fejsbuku, da prodaja i ne ide baš najbolje, ali da se od onih narukvica koje se prodaju najviše traži u beloj boji.

Za ovu beogradsku televiziju je rečeno i da su celu akciju osmislile dve osobe koje prave, prodaju i administriraju grupu na Fejsbuku iz čiste solidarnosti. Kažu da nisu očekivali nikakav odjek niti veliku zaradu, već su samo hteli da daju podršku folk pevačici.

Prodavci tvrde da je prodaja legalna, preko računa firme koja se inače bavi marketingom, pa tako čak i država dobija svoj deo – PDV, a vlasnica grupe dodaje i da nosi narukvicu.


“Povratak u devedesete“


Profesora Filološkog fakulteta u Beogradu Ljubiša Rajić za B92 kaže da se u ovom slučaju radi o istom modelu koji je počeo početkom devedesetih godina, sa političkom i medijskom promocijom žestokih momaka sa asfalta i uzdizanjem različitih kriminalaca na nivo nacionalnih junaka.

Ljubiša Rajić

“Tada je počelo obaranje svih društvenih merila i ovo što se sada dešava sa tom narukvicom 'A la Ceca' je nastavak toga. To je samo jedna prilično bedna predstava dokle smo pali u društvu i dokle su pala etička merila kod nas", ocenjuje Rajić.


On smatra da bi sada trebalo da neko povede političku akciju da građani ne kupuju takve stvari i da nikome ne pada na pamet da se sa time poigrava kao s prodajnim elementom. Ipak, profesor Rajić ne očekuje da će se iko odlučiti na taj potez.

"U celom ovom slučaju su zakazali naši političari koji ni dan danas nisu voljni da kažu ko je bio njen muž Željko Ražnatović Arkan, a on je bio jedan međunarodni kriminalac za kojim su bile raspisane poternice u više zemalja za provale i pljačke“, podseća Rajić koji i medijima zamera što retko govore o krivičnom delu koje je Ceca Ražnatović počinila.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.07.2011. 20:36
Ovaj covjek, profesor je apsolutno u pravu. Sve je u pravu!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online