Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.06.2011.
14:50
S. Đurić - Vesti A

Kako je Funta postala Izvorinka

Veliki broj poznatih ličnosti naše estrade ne koristi u javnosti svoje pravo ime. Često biraju kraće i efektnije ime i prezime u želji da što brže postanu slavni. Da li zato što im se ne sviđa pravo ime ili smatraju da nije dovoljno komercijalno - ko zna. Međutim, ima i onih koji na taj način žele da sakriju poreklo ili se stide imena koje su dobili po rođenju.



Kada bi neko rekao da sluša Miloša Jovića, Snežanu Berić, Funta Lugu verovatno niko ne bi znao da se radi o Leu Martinu, Ekstra Neni, Izvorinki Milošević. Malo ko zna i da je pravo ime Bekija Bekića Behljuj Behljulji, a Dare Bubamare Rada Adžić. Lepa Lukić je Leposava Mušović, a ni Bebi Dol nije Bebi, već Dragana Šarić.
 

Pevač Aleksandar Vuksanović je popularnost stekao kao Aca Lukas, a pseudonim je stekao pevajući na poznatom beogradskom splavu Lukas. Ana Bekuta je naime Nadežda Polić.


- Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kog sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe. I ime je deo vlastitog imidža - rekla je jednom prilikom Ana Bekuta.

Džej, junak crtaća


Džej Ramadanovski sa teškom mukom uspeva da ubedi ljude da mu je to pravo ime.


- Mnogi mi ne veruju da mi je ime Džej pravo ime, pa često moram da dokazujem identitet ličnom kartom, a tako sam dobio mnoge opklade protiv nevernih Toma. Moja majka je mnogo volela da čita stripove. Tako je zavolela nekog Džeja, junaka crtaća koga je pratila iz epizode u epizodu. Tako sam po njemu dobio ime Džej.

Izvorinka Milošević smatra da bi njeno ime bilo dosta komplikovano, pa ga je tako samo prevela sa vlaškog na srpski jezik.
 

- Moji roditelji su Vlasi, i planinci, pa sam odrasla u skladu s prirodom. I dali su mi ime Funta, koje je nastalo od latinske reči "fontana" odnosno izvor. Još tada roditelji su znali da će jednog dana morati da mi promene ime, sa vlaškim imenom nije se moglo u školu. A krenula sam sa šest godina u pripremni razred zbog jezika, ni reči srpskog nisam znala, osim da prevedem kako se zovem. A, Miloševići smo postali kada nas je Ranković popisivao nakon Drugog svetskog rata. Rekao je da biramo prezime i to srpsko - kaže Izvorinka Milošević.
 

Najpoznatiji pseudonim na domaćoj estradi je Lepa Brena iz kojeg stoji Fahreta Živojinović, devojačko Jahić. Nedavno je objasnila kako joj je ime Brena u osnovnoj školi dao trener Vlado.
 

- Treneru je bilo komplikovano da me doziva Fahreta, Fahreta! Igrala sam centra ili beka. Moje drugarice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: "Ja ću tebe zvati Brena." Ja kažem: "Ko je ta Brena?!". Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša?! - rekla je Brena i dodala da joj je mnogo godina kasnije Minimaks dodao epitet Lepa.


Biljana Bosiljčić je Buba Miranović, a Marijana Radovanović je popularnost stekla kao Maja Marijana. Pevač grupe No smoking orkestra Nenad Janković javnosti je poznatiji kao dr Nele Karajlić, a ime je poneo još iz doba kada je glumio u sarajevskoj seriji "Top lista nadrealista".
 

Među prvima koji su počeli da se predstavljaju sa nadimcima bio je narodni pevač Dragan Živković, poznatiji kao Tozovac, a potom i Predrag Gojković Cune. Milojko je pravo ime Miletu Kitiću, Neli Bijanić Danijela, dok je Viki Miljković, Violeta.

Pravo ime Nade Topčagić je prava enigma, jer neki tvrde da se zove Senada i Nadia, a ona tvrdi upravo suprotno da je Nada. Malo je kome poznato da je pravo ime hrvatskog rokera Dade Topića Adolf.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online