Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.06.2011.
16:33
V. Tasić - Vesti A

Pesme su danas upola jeftinije

Nataša Đorđević (35) počela je da piše pesme. Kako otkriva, bacila se na pisanje ne samo zato što su pesme skupe, pa je isplativije biti sam svoj majstor, već zato što joj kompozicije naviru u snovima. Tako je sanjala, a kasnije to i pretočila u pesmu "Došlo vreme da i meni krene".

Piše za sebe, drugima poklanja: Nataša Đorđević

- Znam, zvuči blesavo, ali počela sam da sanjam pesme i to kompletne - aranžman, muziku, tekst...

Te pesme su hitovi, a muka je što ujutru ne mogu da ih se setim u celosti.

Danima pokušavam da se prisetim, jedva čekam da zaspim pa da ponovo sanjam, ali ne ide...

Verujem da ću ipak nekako uspeti da nađem način da osvežim pamćenje. Tako sam napisala pesmu "Belo odelo" koju sam poklonila kolegi Zoranu Živkoviću - otkriva Nataša.

Zar nemate para da kupite pesme?


- Nema to veze sa tim da li imam novca ili ne. Kad već imam inspiraciju, zašto da ne pišem? Pesme sam pisala još u srednjoj muzičkoj školi. Zapostavila sam taj talenat i eto, sada ga izvlačim na videlo. Ko zna šta se od mene još sve može očekivati. Još nisam pokazala sve što znam.


Da li ste čuli Cecine i Brenine nove pesme koje su se istog dana pojavile na internetu?


- Čula sam i njihove pesme i numeru Dragane Mirković. Sve tri su grunule u isto vreme.

I koja vam se najviše sviđa?


- Sve mi se sviđaju. Sve tri pevačice su odlične, svaka je prepoznatljiva i ostale su verne svojim stilovima. Sve imaju svoje obožavaoce, a da li će doći do "prelivanja" pokazaće vreme. Uglavnom, biće ovo vruće leto, a borba na estradi žestoka! Sve tri su mi drage, pa prosto ne znam za koju da navijam.

Njihove pesme su verovatno skupe. A vaše?


- Nisam od onih koji za pesmu daju po nekoliko hiljada evra. Imam sreće da sarađujem sa sjajnim ljudima, sa kojima radim već godinama. Gotovo svi su mi rekli da mogu da uzmem njihove pesme ako mi se sviđaju, a za cenu ćemo se naknadno dogovoriti. Sem toga, kompozitori, tekstopisci i aranžeri su morali da snize cene, kao što smo i mi pevači korigovali svoje honorare. U odnosu na period od pre dve godine, recimo, pesme su danas upola jeftinije!

Godinama niste objavili album. Kada ćete konačno objaviti novi CD?


- Sve pesme za album sam snimila. Tri godine sam ih sakupljala, pripremala, snimala. Znači, imam gotov album, ali ne znam kome da ga ponudim. Ovih dana ću otići do Granda da porazgovaram sa Sašom Popovićem i vidim da li je zainteresovan. Ako nije, videću šta dalje. Volela bih da se nove pesme začuju pred leto. Ali, ako od toga ne bude ništa, mogu i da čekaju do jeseni.

Zašto pesme ne ponudite nekom drugom?


- Lepo sam sarađivala sa Grandom i osnovni je red da krenem od te kuće. Ne bih volela da mi Saša Popović prebaci jednog dana što nisam prvo njemu ponudila. I ako odem iz te kuće, neću da odem bez pozdrava. Nema razloga.
 

Nisam ukalupljena pevačica

 

Isplati li se uopšte danas snimati albume i koliko vremena je potrebno da se vrati uložen novac?


- Malo je onih kojima se to isplati. Na sreću, meni se isplati sve što uložim. Imam veliko iskustvo i nisam ukalupljena pevačica koja peva isključivo svadbe, ili isključivo po diskotekama. Mogu da pevam svuda - po restoranima, na privatnim veseljima, u diskotekama... Sem toga, nisam halapljiva i ne mislim da za godinu dana od jednog albuma mogu da zaradim za kuću ili avion - kaže Nataša.

 

Zaljubljena sam

 

Posle drame sa bivšim nevenčanim suprugom prošle godine, imali nove ljubavi na vidiku?


-Zaljubljena sam i neka to, za sada, bude sve što ću reći o novoj ljubavi. Najvažniji na svetu mi je sin Aleksandar. Odmah zatim, na mojoj listi važnijih stvari u životu je posao, odnosno muzika, a ljubav mi je tek na trećem mestu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online