Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.12.2009.
12:07
V. Tasić - Vesti A

"Dragani Mirković ni zdravo ne bih rekao!"

Dragan Brajović Braja kaže za "Vesti": "Njeno ime ne uzimam u usta na ružan način, niti hoću da pljujem po njoj, bez obzira na sve što se desilo." "Najveći hit ove godine je imao Željko Šašić," dodaje Braja.

Dok većina pevača jadikuje tvrdeći da ne može da dođe do dobre pesme, jer poslednjih godina vlada velika kriza autora, Dragan Brajović Braja, autor mnogih hitova pop i folk muzike, kaže da u tome nema ni trunke istine.


- Tvrdnje da postoji kriza autora su neviđena glupost. Obična budalaština! To je nečija lična percepcija, koja veze nema sa realnošću. To sam čuo i od Čole pre pet godina!


Kako nema krize autora, kada većina pevača ne može da se seti gotovo nijednog ovogodišnjeg hita?
- To nema nikakve veze sa autorima, već sa opštom krizom, krizom celog sistema čiji deo je i estrada. Vrlo je teško dopreti do ljudi, ne samo u sferi muzike, već i u sferi filma, sporta. Svi zajedno već predugo lebdimo iznad dna, stalno smo na korak od kravlje balege. Ali, nema ni govora o autorskoj krizi. Sticajem okolnosti, mnoge dobre pesme su prošle nezapaženo.


Pune ruke posla

 

Kako napreduje pisanje dueta za Natašu Bekvalac i Severinu?
- Ne napreduje. Ništa o tome ne znam, čuo sam za to i znam isto koliko i vi! Upravo sam završio rad na Sekinom albumu, radim na albumima Nataše Bekvalac, Ace Pejovića, Selme Bajrami i Tijane Dapčević.

Ko je, po vama, od pevača ove godine imao najveći hit?
- Mislim da je iskočio "Mali grad" eljka Šašića.


Niko od pevača ga ni ne pominje u izboru za hit godine!
- Pesma je napravila haos. A to što ga kolege ne pominju je čist bezobrazluk. Čovek je bio zaboravljen, pa se ođednom ponovo pojavio, isplivao. Šašić zaslužuje mnogo bolju poziciju od one koju ima. Za mnogo toga je sam kriv. Malo njegova lenjost, malo loši potezi, malo loša sreća.


Ko na estradi najkrupnijim koracima gradi napred?
- Ne vidim gotovo nikoga.


Pre par meseci pohvalili ste mladu "grandovku" Radu Manojlović!

- Njen uspeh delimično smatram i svojim uspehom. Išla je brzo napred, a sad je malo zastala. Veliko je pitanje zašto je od svih mladih "randovaca" tako iskočila samo ona. To otvara diskusiju na temu koliki je zaista uticaj "Granda". Ako je zaista veliki toliko kako se misli, trebalo bi da imamo šest "Rada", a ne samo jednu. Sve ređe viđamo neke pevače bez kojih se u "Grandu" nije moglo.
 

Kako tumačite "renesansu" mnogih starih pesama?
- Ta pomama za starim pesmama je vrlo čudna. Neke potpuno idiotske pesme su vaskrsle, povampirile se. Ja sam se uvek borio protiv nakaradnog ukusa, a on se vraća na mala vrata i, nažalost, ulazi u urbane klubove. Te pesme su bile katastrofa i u vreme kada su se pojavile. To doživljavam kao poraz ukusa i pameti.
 

Na koje pesme konkretno mislite?
- Besmisleno je da ih nabrajam, da prozivam i da kukam. Već zvučim kao soul pevačica u Srbiji! Svakog čuda za tri dana dosta.
 

Kada će "pasti" pomirenje sa vašom starom saradnicom Draganom Mirković?
- Ništa nema od toga! Karijeru sam počeo sa njom, u vreme kada je bila najveća zvezda. Iz pijeteta prema starim vremenima, uvek ću to pomenuti. Ne mogu da krijem da je moj prvi uspeh došao upravo sa njom. Ona je deo mog početka, ali sve ono što se kasnije dešavalo, nije vredno pomena. Njeno ime ne uzimam u usta na ružan način, niti hoću da pljujem po njoj, bez obzira na sve što se desilo. Nisam čovek koji pljuje bivše.


Da je sretnete, da li biste joj se javili?
- Nikada više joj ni zdravo ne bih rekao! Ne ponosim se time, ali tako je.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online