Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 26.04.2011.
14:05
V. Tasić - Vesti A

Grand je trovačnica srpske kulture!

Miroslav Ilić (59) već tri meseca strpljivo čeka da se odnekud pojavi Velimir Nikšić Nikša, njegov menadžer, blizak saradnik i prijatelj iz gimnazijskih dana, koji je početkom februara jednostavno nestao bez traga. Kako se Nikša ne pojavljuje, Miroslav je angažovao starog saradnika Dobrivoja Marinskog da mu bude logistička podrška i menadžer.

Miroslav Ilić
 


 

- Nemojte, molim vas, ništa da me pitate o Nikši. Tri meseca su prošla, a ja sam još u šoku. Ne bih o njemu da pričam za novine. Ne mogu, teško mi je... Bio mi je mnogo više od druga, prijatelja i saradnika. Bio mi je kao brat i neću po novinama da razvlačim priču o njemu - kaže Miroslav.


Poslednjih dana se mnogo pisalo i o Grandu, da li pratite šta se dešava oko ove kuće?
- Ne pratim, ne mogu... Hteo sam, pokušao sam, ali čim sam bacio pogled, video sam koliko je cela ta priča sa Grandom bljutava i jadna. Već dve godine nas bombarduju glupostima iz te kuće. Mislim, dve godine se raspreda na tu temu raspleta... Melodrame, drame, novi zapleti - strašno! Samo zamajavaju narod. Grand je i dalje trovačnica srpske kulture! Da se razumemo, nisu jedini, ali su najveći.


Pratite li aktuelnu političku situaciju u Srbiji?
- I ko neće da ih prati, mora to da čini, jer je politika deo naše svakodnevice. Užasnut sam što nam je politička scena ovakva. Nikakva, zbrčkana, svi su nas sludeli, čovek više ne zna šta da misli i kome da veruje. Strašno mi je sve ovo što je radio Toma Nikolić. Izuzetno ga poštujem kao domaćina, nije lako odlučiti se za to zašta se on odlučio.
 

Balkanske livade

Žalite li se vi, kao vaše kolege, na nedostatak posla?
- Ja sam se trudio da moje livade negujem. Dok su drugi pustošili Evropu, ja sam išao u Ameriku, Kanadu, Australiji. Žalili su me i pričali kako jadan "moram da idem tako daleko". Kad su obrstili Evropu, navalili su na dalje, vanevropske livade. Ja sam se vratio na moje balkanske livade i ostao na njima. Polovinom maja idem u Švedsku i Dansku. Lepo, ali kad bih morao da se oslonim samo na pozive iz Evrope, ne bi mi lako bilo. Moj teren je bio i ostao Balkan - kaže Miroslav.

Podržavate li njegove metode, odnosno to što je štrajkovao glađu i žeđu?
- Ne znam šta o tome da mislim jer ne mogu da naslutim šta se iza toga valja! Ako je reč samo o izborima, onda je sve to suludo. Ali, plašim se da tu ima još mnogo koječega. Voleo bih da saznam šta je to, voleo bih da me manje boli i truje naša politička situacija.
 

Mnogi na estradi misle da je od tezgi ostalo još samo pevanje političarima. Cakana je pevala na mitingu Srpske napredne strane, Ilda Šaulić na Mrkonjićevim gradilištima...
- Ne vidim u tome ništa loše. Ne mislim da je greh što pevači pevaju na mitinzima, što Ilda podržava Koridor 10. Naravno da će podržati Mrkonjića kad joj je brata zaposlio. Nema u tom ničeg čudnog. Sem toga, ne slažem se da nam je ostalo da pevamo samo političarima.

Zar situacija na terenu, kako volite da kažete, nije katastrofalna?
- Sve je onako kako sam još pre dve decenije predvideo. Ali, džaba, nije imao ko da me sluša. Obija nam se o glave sve što smo pogrešno radili. Zato ćutim i gledam svoja posla jer više nema svrhe bilo šta da pričam. Kao roj gladnih, pomahnitalih skakavaca, pevači su opustošili sve livade.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.04.2011. 14:59
A ova seljacina je uz svakog diktatora, samo da bi on imao neku tezgicu, jebali ga Sunatovac i njegov Kum Boris nejaki.
Sreda 27.04.2011. 23:26
svaka ti cast Miroslave ti i jesi prava SRBENDA
Utorak 26.04.2011. 15:34
Postujem gospodina Ilica kao vrsnog pevaca ali odakle njemu pravo da vredja bilo koga,bilo sta pa i Grand? Neka svoje misljenje zadrzi za sebe,niko ga ne tera da izdaje albume za Grand ali nema mesta tolikom javnom vredjanju. Mozda je Grand nekad odbio da objavi neki Ilicev album pa je zato Ilic ogorcen?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online