Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.12.2009.
12:07
V. Tasić - Vesti A

"Dojadilo mi da budem i žensko i muško"

"Nemam sreće sa muškarcima i više su mi u životu odmogli, nego što su mi pomogli," kaže za "Vesti" Goca Božinovska.

Goca Božinovska je ubeđena da muškarci vole nevaljale žene koje ih maltretiraju i, varaju i iskorišćavaju. A, ona obožava da muškarcima ugađa. Da im donosi doručak u krevet, da im udovoljava, da ih mazi i pazi. Posle raskida još jedne višegodišnje veze, odlučila je da "okrene list".

Neće pred oltar ni vezana: Goca Božinovska

- Pre par dana sam kupila knjigu "Zašto muškarci vole kučke", da nešto naučim, da se opametim. Rešila sam da budem kučka i da nikada više nijednom muškarcu ne donesem doručak u krevet. Moja mlađa ćerka Zorana se zgranula. "Mama, čitala sam na Internetu da ta knjiga opasno utiče na žene koje su prešle tridesetu. Od nje potpuno skrenu. Molim te, nemoj to da čitaš",rekla mi je. E vala, ne samo da ću da je čitam, već ću da je naučim napamet!


Razočarani ste u muškarce?
- Ma oni su - sačuvaj Bože! Imam muško dete, ali sam sigurna da ni moj Mirko neće biti ništa bolji od većine muškaraca! Svi su oni "krojeni" na isti kalup. Čudne su oni biljke. Čast izuzecima, ali ja nikada ne naleteh na izuzetak! Nemam sreće sa muškarcima i više su mi u životu odmogli, nego što su mi pomogli. Pošto sam definitivno, u 43. godini, shvatila da ne mogu da ih pobedim, ostaje mi samo da im se priključim, to jest da postanem ista kao oni. Teško onom ko mi sledeći naleti. Ima da ga šikaniram da neće znati gde je! Jer, ništa muški rod ne pali tako jako kao šikana!

Šta muškarcima nikada ne praštate?
- Ovako naivna i blesava, sve sam im praštala! Ženidbe, preljube, prevare svih mogućih vrsta. Velikodušna sam prema muškom rodu i ne znam gde je granica. Ja čak nemam ništa protiv muškaraca koji varaju žene. Svaka im čast ako su zbrinuli žene i decu, pa se još i švalerišu. Treba za to imati i snage i para. Ako porodica ne trpi, ništa ne fali!


Zoran je bio moj Bog

 

Ko je u vašem životu ostavio najdublji trag?
- Zoran Šijan, otac moje dvoje dece. Upoznala sam ga slučajno, kada sam mislila da je moj život završen, zbog smrti čoveka koji je bio moja velika ljubav. Ubijen je na moje oči, zbog neraščišćenih računa iz mladosti. Zorana je sam Bog poslao. Sedam godina smo proveli zajedno, u burnom braku, iako nikada pred oltar nismo stali. Bio mi je sve, moj bog, moj život. Bdila sam nad njim dok je spavao, ušuškavala ga. Da sam mogla, disala bih za njega. Uzdizala sam ga, gazeći sebe. Kada je ubijen, kao da je ubijen deo mene. Posle njegove smrti, dugo nisam mogla ni da pogledam nijednog muškarca.

Da li ste u kontaktu sa Radetom Vučkovićem, svojom prvom velikom ljubavlju i ocem vaša starije ćerke Jelene?
- Joj, pustite to. U njega sam se zaljubila u osamnaestoj. Četrnaest godina je stariji od mene. Bila sam mlada i naivna. Ostala sam u drugom stanju i nije bilo izbora. Od kada znam za sebe, majka mi je govorila da žena treba da ima muža, da joj je zadatak da mu ugađa, da rađa decu. Nisam mogla ni da sanjam o abortusu. Patrijarhalno vaspitanje me je "uteralo u kolosek". Rodila se moja Jelena, a ja sam postala uzorna supruga. Za mene je naš dom bio svetinja, ali ne i za njega. Mrzela sam sebe, proklinjala sam sudbinu što se nisam rodila nakaradna, krivonoga. Bila sam ubeđena da bih tada imala normalan ljubavni život, normalan brak. Kada smo se rastali, bila sam kao puštena sa lanca!

Posle svega, kakvog muškarca tražite?
- Dojadilo mi je da budem i muško i žensko! Volela bih da nađem jakog, stabilnog muškarca, koji bi vodio računa o deci, o računima, o svemu. Da ja lepo mogu da obučem kućnu haljinu i papuče, stavim papilotne na glavu, uzmem varjaču u ruke i brinem samo o tome da mi ne zagori ručak! Ali, sudeći po dosadašnjim iskustvima, o tome mogu samo da sanjam! Normalnog muškarca ni na vidiku.


Kada ga nađete, hoćete li prvi put u životu obući venčanicu?

- Nema šanse! Nisam se udavala ni za očeve moje dece. Ne bih stala pred oltar i rekla "da", ni kada bi me vezali. U ovim godinama, kada treba da udajem ćerke, bila bih luda da se udajem ja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online