Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.03.2011.
15:33
S. Đurić - Vesti A

Šetnja ispred i iza kamere

Snimanje serije "Nepobedivo srce", u produkciji Košutnjak filma, a po romanu spisateljice Milice Jakovljević Mir Jam privodi se kraju. Reditelj Zdravko Šotra zadovoljan je urađenim poslom i uz još nekoliko scena koje će snimiti u Parizu zaokružiće ljubavnu priču bogate devojke Milene, koju igra Sloboda Mićalović i siromašnog momka Miroslava koga glumi Ivan Bosiljčić.

Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić, detalj sa snimanja serije
 

Ekipu serije zatekli smo na improvizovanom trgu u Milanu koji je smešten usred Košutnjaka. Snima se scena gde glavni junak dolazi na školovanje u milansku Skalu. I dok glumci i statisti u kostimima iz tridesetih godina šetaju trgom, zapanjujuća je sličnost sa pravim Milanom.

- Ambijent su izgradili Italijani prošle godine za potrebe snimanja neke njihove serije, pa smo to iskoristili. Kulise nam potpuno odgovaraju, sve je uverljivo kao da smo zaista usred Italije - kaže Zoran Janković, direktor Košutnjak filma.

Nedavno su se vratili iz Vršca gde su snimali u dvorištu Osnovne škole "Vuk Karadžić". I sve je bilo super i spremno za rad kada se oglasilo školsko zvono, a deca nagrnula u dvorište. Sloboda i Ivan našli su se u obruču dece koja su mahala papirićima tražeći autograme, pa je snimanje nakratko prekinuto. Radilo se i u Banji Koviljači gde su snimana dva ambijenta - zimski i prolećni. Prvo se čekao sneg, a onda da konačno grane prolećno sunce.

- Polovinom aprila putujemo u Pariz, gde snimamo scene u kojima glavna junakinja dolazi u ovaj grad na školovanje. Putuje samo neophodna ekipa, ostajemo četiri dana i snimaćemo na pet-šest lokacija prepoznatljivih za Pariz. I to je kraj. Snimanje ove serije vremenski je trajalo duže, jer serija ima tri-četiri godišnja doba, pa smo zavisili od vremenskih uslova - kaže Janković.
 

U vreme opšte krize i sve manje novca nije lako obezbediti neophodna sredstva za rad, platiti glumce i ekipu, zato se o svakom dinaru vodi računa.
 

- "Nepobedivo srce" neće biti ništa skuplje u odnosu na "Ranjenog orala" ili "Greh njene majke". Ovakve serije jesu nešto skuplje, ali ne mnogo. Snalazimo kako znamo i uspevamo da sve izguramo uz minimalna sredstva. U Vršcu smo, recimo, radili sa minimalnim adaptacijama. Našli smo ulicu koja je sačuvana iz tog vremena. Sredili smo izloge i doveli ambijent onako kako nama odgovara. Tako uspevamo da uradimo u nekim okvirima koji su normalni, podnošljivi za našu produkciju. Serija je po honorarima i ostalim troškovima u okviru postojećih produkcija koje mi možemo izdržati i platiti.

Ivan peva i svira gitaru


Snimljeno je 15 epizoda, a premijera serije "Nepobedivo srce" biće na jesen na RTS-u. To je priča o ljubavi siromašnog mladića iz provincije, talentovanog pevača i diplomiranog pravnika bez posla i bogate naslednice čiji je otac vlasnik banke. Muziku piše Kornelije Kovač koji obrađuje šlagere iz '30-ih godina, a koje će Bosiljčić pevati. Za potrebe snimanja morao je da nauči da svira gitaru, ali i da replike izgovara na francuskom i italijanskom jeziku. Pored njega i Slobode angažovana je velika glumačka ekipa: Marija Karan, Nela Mihailović, Predrag Ejdus, Nenad Jezdić, Nataša Ninković, Vanja Milačić, Jelica Sretenović i mnogi drugi.

 

 

Ljubav princeze i baštovana
 

- Igram bogatu devojku, ali ne i razmaženu. Glavna junakinja je navikla da ima sve u životu bez mnogo muke. Njena zaljubljenost u mladog učitelja je i zaljubljenost u tu slobodu koju on ima. Ovo je klasična ljubavna priča između princeze i jednog baštovana - otkriva Sloboda Mićalović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online