Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 26.03.2011.
19:15
V. Tasić - Vesti A

Muzičare pretukli a bakšiš oteli

Brojni folk pevači i muzičari već godinama rado pevaju na romskim svadbama širom Evrope zbog bogatog bakšiša. Iako se ovakva veselja često završavaju tučama, to je, kako kažu, rizik na koji računaju. Međutim, nedavno se Mirko Kodić sa još 15 muzičara i pevača vratio sa bogate romske svadbe u Milanu praznih džepova.

Umesto da se dobro opare za dva dana svadbovanja, ostali su taoci u ekskluzivnom milanskom restoranu u kojem je održano veselje. Italijanski karabinjeri pretili su im zatvorom i nisu dozvoli da mrdnu dok se ne izmiri dug za hranu i piće raspojasanih svatova umesto bogatog mladoženjinog oca, koji je pobegao ne plativši račun vlasniku restorana!

Vratio se praznih džepova: Mirko Kodić
 


- Prvog dana sve je bilo super. Sa dve bele luksuzne limuzine smo otišli po mladu. Do jutra smo svirali i veselje se nastavilo posle nekoliko sati sna. Najveseliji je bio mladin otac, koji je prodao ćerku za 100.000 evra! - priča poznati harmonikaš Mirko Kodić koji ne može da prebroji bogate romske svadbe na kojima je radio.


Pored 16 muzičara, goste su zabavljali Ljuba Aličić i nekoliko pevačkih zvezda iz Bugarske. Pošto su dobili honorare, veselje su napustili pre kraja. Kako se približavala ponoć, vreme kada se veselje moralo završiti, tako se broj gostiju osipao. Sat-dva pre kraja nestali su mlada, mladoženja, kao i njihove familije.


- Malo pred ponoć, otišli su svi. Mi, muzičari, istresli smo bakšiš na sto da ga podelimo. Na gomili je bilo oko 5.000 evra. Seli smo za sto i počeli da brojimo i delimo, kad je odjednom do nas dotrčao vlasnik restorana. Zgrabio je pare sa stola i počeo da beži prema kuhinji. Poskakali smo i pojurili za njim. Nastao je opšti haos - nastavlja Kodić.

Između muzičara i osoblja restorana izbila je žestoka tuča. Letele su čaše, flaše, stolice i nije se znalo ko koga juri i bije. Mlada pevačica je vrištala i čupala sopstvenu kosu. Jedan od muzičara je uspeo da uleti u kuhinju i dočepa se para. I ko zna šta bi se dogodilo da u restoran nisu uleteli karabinjeri.


- Tek tada nam je postalo jasno šta se dešava. Vlasnik lokala je hteo da uzme naš bakšiš, jer je mladoženjin otac pobegao ne plativši račun za gošćenje svojih svatova. Kada je video da brojimo pare, poludeo je i pomislio da je našao način da koliko-toliko popravi štetu.

Nadrljali smo ni krivi, ni dužni. Karabinjeri su počeli da nas preslišavaju, da traže dokumenta. Moj pasoš je bio u hotelu udaljenom 35 kilometara odatle. Džaba smo objašnjavali da nismo krivi što je gazda pobegao... Odlučili su da nas odvedu u zatvor da tamo prespavamo!


Videvši da je vrag odneo šalu očajni muzičari su se dogovorili da zarađeni novac daju vlasniku restoranu, kako bi izbegli zatvor dok je klavijaturista iz Bugarske plakao jer se kući vraća praznih džepova.

Ugovor s vlasnikom restorana


- Pokušali smo da telefonom nađemo mladoženjinog oca, ali od njega nije bilo ni traga, ni glasa...

 

Sreća da u tuči nikoga nisam udario, niti me je išta pogodilo. Bar sam se kući vratio u komadu i nepovređen. Bolje što smo ostali bez para, nego da se vucaramo po italijanskim zatvorima. Sa vlasnikom restorana smo napravili ugovor u kome piše da će nam vratiti novac kada mu mladoženjin otac isplati dug. Verujem da će to biti - malo sutra - iskren je Kodić.

Subota 26.03.2011. 20:54
xa xa xa xa xa
Ponedeljak 28.03.2011. 01:09
Kod ciganina je najbitnije "spoljni znak bogatsva "kao auto i bogatu svadbu. Ostalo je tuga !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online