Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 24.03.2011.
13:04
D. Lj. J. - Vesti A

Brenin honorar strogo čuvana tajna

Posle punih 17 godina pauze, Lepa Brena (50) će konačno u aprilu održati koncert u Makedoniji i to u sali "Boris Trajkovski" u Skoplju.

Lepa Brena
 

- Moram reći da sam kao neko ko je uzduž i popreko špartao Balkanom još uvek nostalgična, ili bolje rečeno jugonostalgična, jer me za prostor bivše Jugoslavije vezuju divne uspomene. Iz tih razloga mislim da je bio red da ponovo dođem u Makedoniju. Pevaću aktuelne, ali i hitove koji su obeležili moju karijeru - rekla je Brena u Skoplju, koja je poslednji put u ovom gradu nastupala 1994. godine u vreme kada je njen suprug Slobodan Živojinović otvorio generalno zastupništvo Mercedesa.


- To mi je bio jedan od lepših perioda kada sam živela mirno i nisam baš previše radila. Te godine smo organizovali mini turneju po Makedoniji, a ni sada ne znam ni zašto sam napravila tako dugu pauzu zaobilazeći Makedoniju - objasnila je pevačica.


Kako su prethodnih meseci spekulisali makedonski mediji Brena je godinama za nastup u Makedoniji navodno tražila čak 100.000 evra, međutim kako niko nije imao toliko para da joj da ona nije ni dolazila. Nije poznato da li je skinula cenu, a za koliko novca je prihvatila da peva u aprilu čuva se kao najstroža tajna. Da li zbog visine honorara ili nečeg drugog tek makedonski novinari su je oslovljavali sa balkanska Madona, a njoj se ovo poređenje dopalo.


- Interesantna su mi ta poređenja. Postoje mnoge stvari koje sam počela da radim pre Madone. Možda su neki parametri, s obzirom na produkciju koju ona ima u svetu, neuporedivi sa našim, ali što se tiče muzike, igranja i pevanja možda jesam Madona, možda sam i malo bolja od nje, ali nemojte to da joj kažete - rekla je uz osmeh Brena

.
Ona ističe da sebe ne smatra nikakvim fenomenom na estradi, a još manje seksepilnom.


- Kada sebe vidim u ogledalu ne vidim nikakav fenomen, već jednu osobu koja je uvek htela da ide napred, da zaboravi sve što je ružno i da se raduje životu. Nikada nisam želela da budem neki seks idol, posebno što se po pitanju seksepila kod žena danas preteruje. Za mene je seksepilnost nešto sekundarno u poslu. Mislim da se ljudima dopala moja pozitivna energija i način razmišljanja koji je uvek racionalan - smatra Brena.


Ona 2011. slavi tri decenije profesionalnog bavljenja muzikom, pa pored novog albuma publici će ponuditi i knjigu o sebi.


- To neće biti autobiografija. Ne želim da pričam ljudima o tome kako sam počela kao siromašna žena, a danas sam nešto uspela da napravim. Neće to biti romansirana biografija, već monografija koja će poklonicima Lepe Brene prikazati šta je jedna dama sa Balkana uradila unazad 30 godina - rekla je Brena i dodala da su podaci koji će se naći u monografiji fascinantni čak i za nju samu.
 

Iznenadila Kemu

Iste večeri kada je Brena boravila u Skoplju u Univerzalnoj sali koncert je održao Kemal Monteno, pa je folk zvezda odlučila da ga iznenadi. Ona je nenajavljena izašla na scenu, dok je Kemal gledao zaprepašćeno jer nije imao pojma da je ona u Skoplju. Brena mu je u znak poštovanja poklonila crvenu ružu, a potom sa njim i Dušanom Svilarom otpevala jednu pesmu.

 

Ne bavim se politikom

Brena nije želela da komentariše proteste oko njenog nastupa u Osjeku koji je zakazan za 26. mart.
- Ja o tome ništa ne znam. Za sada naš organizator tvrdi da ćemo raditi koncert. Ja se ne bavim politikom tako da mi je to potpuno strano i čak smešno što se oni bave time - bilo je jedino što je rekla Brena.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.03.2011. 13:28
Sta je danas 100'000 Evra??? Za nekog je to citavo bogatstvo, nesto gotovo nedostizno, ali ne i za Lepu Brenu!!! Lepa Brena je jos prije 20tak godina trazila 100'000 svajcarskih franaka da bi pjevala u novogodisnjoj noci, i vjerovatno je taj novac i dobila, jer je cijena ulaznice za docek nove godine, po osobi iznosila oko 180.- franaka!!! U cijenu je bila uracunata vecera, a pice je bilo naknadno naplacivano! Koga onda treba danas iznenaditi sto gospodja ima tu neku cijenu za koncert, bez obzira na valutu, samo da nije u dinarima!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online