Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.01.2011.
22:39
V. Tasić - Vesti A

Pevači sve češće na meti prevaranata

U vreme opšte krize i besparice, ni pevači nisu pošteđeni raznih prevara. Iako nerado govre o tome, gotovo da nema pevača koji u poslednje vreme nije bio na meti, kako kažu, estradnih mutivoda kojih je sve više. Malo, malo, pa neko od njih dođe u situaciju da se pravda zašto nisu došli na gostovanje za koje nisu ni znali!

Mitar Mirić: Na sve načine pokušavaju da nas prevare

Maja Marijana od prijateljice saznala za gostovanje u Tuzli na koje je niko nije zvao, Mitar Mirić izbezumljen zbog lažne tezge u Cirihu, a Ćana saznala da navodno gostuje u Kanadi.

"Nedavno mi se javila prijateljica koja živi u okolini Tuzle oduševljena što ću te večeri pevati u lokalu koji je u blizini njene kuće. Nisam imala pojma o čemu priča. Onda mi je objasnila da je ceo grad oblepljen mojim plakatima na kojima se najavljuje moje gostovanje. Nisam mogla da verujem. Zamolila sam se da to slika i da mi pošalje. Odmah je to učinila, a ja sam ostala zaprepašćena", kaže Maja Marijana.

Odmah je reagovao njen nevenčani suprug Mladen Šmakić i pozvao vlasnika lokala u kojem je Maja nekoliko puta pevala. Ali, čovek nije odgovarao na njegove pozive. Šta je rekao ljudima koji su došli da slušaju ovu pevačicu nije poznato.

"Verovatno je rekao da sam bolesna ili da se jednostavno nisam pojavila iz nepoznatih razloga. Tako je ispalo da sam prevarila publiku".

Maja Marijana od prijateljice saznala za nastup

Mitar Mirić se izbezumio kad je čuo da njegovo gostovanje reklamira vlasnik diskoteke u Cirihu. Niti su se čuli, niti su se dogovarali o gostovanju. Pošto njega nije mogao da čuje, jer nije odgovarao na njegove pozive, Mitar je zvao sve prijatelje u Cirihu i upozorio ih da je najava lažna.

"Čovek je hteo da preko mog imena napravi reklamu i privuče ljude. To je nefer, nekorektno i bezobrazno. Posle takvih gluposti, krenu priče da smo mi pevači prevaranti, da smo neozbiljni, ovakvi i onakvi. Dođemo u situaciju da moramo da se pravdamo pred publikom ni krivi, ni dužni", kaže Mitar.

I Stojanka Bodiroža Ćana je prošle nedelje čula da gostuje u Kanadi. Javila joj se prijateljica da joj kaže da se raduje njenom dolasku.

"Bila sam zaprepašćena jer me niko nije kontaktirao. Zamolila sam je da mi nađe broj telefona vlasnika diskoteke, da vidim o čemu se radi. Mnogo puta mi se desilo da čujem da ću negde pevati, a da o tome nemam pojma. Vlasnici lokala ko zna kako dođu do naših plakata, udare reklamu, a mi ništa ne znamo. Danas vara ko koga stigne! Više mi je muka od toga i presrećna sam što najčešće pevam na privatnim veseljima, pa od vlasnika lokala uglavnom ne zavisim", kaže Ćana.

Ipak, mnogi pevači o ovome nerado govore. Da se ne zamere, ko zna kome, za svaki slučaj jer se nikada ne zna gde će koga sresti ponovo. Većina njih smatra da bi im priznanje da su prevareni moglo umanjiti brižljivo negovan ugled.

Ima i onih koji se nadaju da će, ipak, nekim čudom, dobiti neku nadoknadu. Sve dok ćute, misle da ima šanse. A nekima je, eto, i prekipelo.

Mazni lovu i zbriši


Aco Pejović tvrdi da mu se smučilo da svako pojavljivanje na televiziji koristi za to da objašnjava gde će pevati, a gde ne i da se bori protiv lažnih najava. Malo, malo, pa mu neko od prijatelja dojavi za gostovanje za koje nije znao.
 

"Mnogo prevaranata se namnožilo i nije lako sa njima izaći na kraj. Mnogo ih je, niču svakog dana i besomučno pokušavaju da se ogrebu o nečiju popularnost. Sva ta lažna reklama se njima obije o glave i kratkog je daha. Onaj ko radi ozbiljno i odgovorno, na duže staze, nikad neće tako raditi. Ali, nevolja je u tome što bi većina na brzinu da mazne lovu i zbriše", kaže Pejović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online