Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.10.2009.
02:45
S. Đurić - Vesti A

Srbija je raj za hrvatske pevače

Beograd je bio okupiran muzičarima iz Hrvatske ove jesni. U pitanju je čist interes i nije tajna da hrvatski izvođači dobiju od 20.000 do 50.000 evra za svaki koncert u Srbiji

Sve je to biznis: "Kolonija" u centru "Sava"

Ove jeseni hrvatski pevači kao horde gladnih skakavaca navalili su da pevaju u Srbiji. Više nego ikada beogradski Centar "Sava" okupiran je najpoznatijim hrvatskim muzičarima koji svi od reda izjavljuju da im je nastup u Beogradu jedan od najboljih u karijeri. Istini za volju i srpski pevači često pevaju u Zagrebu, ali dok njihove hrvatske kolege u Beogradu dobijaju medijsku podršku, hrvatski mediji su i dalje potpuno zatvoreni za većinu srpskih pevača.

Napunila "Beogradsku arenu": Severina Vučković
Vinkovačka grupa "Kolonija", koja je pre samo nekoliko meseci pevala na skupu podrške Branimiru Glavašu, zapevali su nedavno po prvi put u Beogradu. Usledio je nastup Severine Vučković u "Beogradskoj areni", a najavljeni su i koncerti Petra Graša, Josipe Lisac, Borisa Novkovića... Naravno, ne treba zaboraviti ni koncerte Gorana Karana, Darka Rundeka, Nine Badrić, Arsena Dedića, grupe "Hladno pivo" koji su Beograd već uvrstili u obavezno mesto za nastupe tokom turneje.
 

Nije tajna da se hrvatskim izvođačima i te kako isplate nastupi u Beogradu i da, kako se priča, za to dobiju od 20.000 do 50.000 evra po koncertu. Kako novac nema veru, naciju, ukus, ni miris dobro dođe, pa makar bio zarađen i u Srbiji. Da je u pitanju čist interes potvrdio je i Tomislav Jelić, član benda "Kolonija" uoči koncerta u Beogradu.
 

"Gledam na koncert kao na biznis, izvozni proizvod. Ako privreda, glumci i mnoge druge grane privrede mogu normalno da funkcionišu na relaciji Hrvatska - Srbija, ne vidim zašto ne bi mogla i muzika. Nama su se sada poklopile sve kockice, ispunjeni su svi naši zahtevi i odlučili smo da se otvorimo ka novom tržištu," poručio je Jelić.

Samo svoja: Josipa Lisac

Zvezda bivše jugoslovenske scene Josipa Lisac posle gotovo 20 godišnje pauze vraća se u Srbiju solističkim koncertom koji je zakazan za kraj oktobra u Centru "Sava". Ovo će ujedno biti i promocija njenog albuma "Živim po svome".

I Tompson želi u Srbiju

 

A, da ništa više nije isto kao ranije, potvrđuje i nedavna izjava Marka Perkovića Tompsona, koji se proslavio pevanjem ustaških pesama, a koji je poželeo da nastupi u Srbiji, ali se plaši da nema dovoljno publike. Pitanje je šta bi Tompson pevao u Srbiji, s obzirom da se na njegovim koncertima redovno mogu čuti pesme, ali i parole u kojima se poziva na linč i ubistva Srba.


"U Beogradu se ne osećam nelagodno. Nemam uticaja na to šta neki drugi ljudi rade ili govore. Smatram da svako odgovara za sebe i svoje postupke. Ne verujem u zlo. Videla ga jesam, ali nisam učinila nikakvo zlo, niti imam bilo čega da se stidim," rekla je Josipa uoči dolaska u Beograd.


Srpski muzičar Dejan Cukić smatra da Srbija treba da bude otvoreno tržište za sve.
"Svako ide tamo gde ga zovu. Niko neće da peva tamo gde ne žele da ga čuju. Tako je i sa kolegama iz Hrvatske i ostalih zemalja. Ovde vlada veliko interesovanje za njih, pa zato i dolaze," smatra Cukić.


Ipak, iza svega, po svemu sudeći, stoji velika zarada, kako za izvođače, tako i za organizatore njihovih nastupa koji zadovoljno trljaju ruke. A, novac ne poznaje granice i u vreme svetske ekonomske krize dobro dođe svaki evro, bez obzira gde je zarađen.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online