Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.01.2011.
14:06
M. Vranj - Vesti A

Od barabe i boema postao sam veran muž

Haris Džinović (59) uvek je rado viđen gost u rodnom Sarajevu. Nema stalnu adresu boravka jer mnogo putuje i najčešće sa sobom vodi porodicu - suprugu Melinu i njihovo dvoje dece.

Navikli na putovanja: Melina i Haris Džinović

- Svuda živimo - u Parizu, Beogradu, Zagrebu, Štutgartu, a često smo u Sarajevu. Prijatelji nas stalno pitaju da li nam putovanja teško padaju, ali moram reći - ne! Naprotiv, uživamo u našem zajedničkom vremenu. Moja nomadska porodica je navikla, pa čak su ta putovanja prihvatili oberučke. Ako smo neko vreme na jednom mestu, sami pitaju kad ćemo se seliti, odnosno putovati. Ženi ne pada teško, a i meni je drago što ide svuda sa mnom - kaže Džinović.

Vaši prijatelji kažu da ste se mnogo promenili otkako ste upoznali Melinu?
- Ko bi rekao od onakve barabe da ću postati porodičan čovek? A meni to pričinjava zadovoljstvo. Godine su učinile svoje. Ko bi rekao da ću se smiriti na kraju balade? Stalno mi to govore, a meni imponuje da me nazivaju porodičnim čovekom. Uostalom, dosta je bilo lutanja, lumperaja i momačkog života. Verovatno sam i preterao. Boemski život sve je to hipotetička priča dok se nije desio brak i porodica. Ko bi bio veran sa 25 ili 30 godina, sve se to promenilo. Tako je to kad stari kenjac uđe u bračne vode.

Imate lepu i mladu ženu, da li ste ljubomorni?
- Nisam ljubomoran. Da sam mlađi, možda bih bio, ovako me je to prošlo. Ljubomora postoji onda kad si nesiguran u partnera. Verujem da svako može biti odan zato što sam postao verni pas. Možda ta ljubomora s godinama iščezne.

Sebi ste davno obećali tri stvari - da kupite harmoniku, da snimite album sa sevdalinkama i album sa svojim pesmama. Kad ćete ispuniti ta obećanja?
- Harmoniku sam kupio, često sviram, pa deci bude čudno što tajo svira. Sebi pretim 30 godina da ću snimiti sevdalinke, ali, eto... Što se albuma s mojim autorskim pesmama tiče, nisam toliko zapretio kao sa sevdalinkama.
 

Kao mlad trenirali ste se fudbal. Jeste li ikad zažalili što niste postali fudbaler?
- U to vreme kad sam trenirao fudbal bilo mi je draže da postanem dobar fudbaler nego Tom Džons. Sudbina je htela da budem pevač i nije mi žao jer imam više muzičkog talenta nego fudbalskog.

Igrate i tenis. Ko je bolji teniser Mile Kitić ili vi?
- Igram tenis onako, starački. Ne znam kako igra Mile Kitić, ali ja igram samo za sebe i decu. Ne može to niko drugi videti, tako da ne znam ko je bolji. Tenisom se bavim samo rekreativno.

Vaša pesma "Muštuluk" je postala veliki hit, šta je za vas muštuluk?
- Morao bih da razmislitim da večeras ne bude belaja kući. Pa, meni je muštuluk kad Melina kaže da mora da kupi tašnu, bundu ili cipele.
 

Divan suprug, još bolji otac

Lepa i atraktivna Melina, koja je tri decenije mlađa od Harisa, ne krije da je ona bila patološki ljubomorna prve tri godine, ali da je danas ponosna na muža kada vidi najlepše žene u prvim redovima na njegovim koncertima.
- Živela sam u Hrvatskoj, bila sam štreber i odjednom sam upala u sve to. Danas mi zvuči čudno kad me ljudi pitaju da li je teško biti supruga Harisa Džinovića. Mene je sreća potrefila da sam s takvim čovekom. Ja sam u njegov život ušla kad je već sve sredio, kad mu je karijera postala stabilna, kad je poželeo porodicu, decu. Sada se putuje i uživa. On je divan suprug, još bolji otac. Njega pratiti na turnejama predstavlja merak, a ne problem - kaže Harisova supruga Melina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online