Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 11.12.2010.
06:36

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Karamela: Noge brijem samo zbog imitacije

Profesorka matematike iz jedne srednje škole u Požarevcu dobila je anonimnu dojavu da obavezno odsluša emisiju "Veče uz radio" koju je vodio Nikola Karaklajić na Radio Beogradu. Sirota profesorka umalo nije dobila nervni slom kada je voditelj najavio mladog imitatora Gorana Stojićevića, njenog učenika, koji je rekao da će imitirati baš nju.

Naravno, to je Stojićević i učinio na svoj način, pa je uvređena profesorka odlučila da ga kazni, zaključila mu je jedinicu i rekla mu da će ga oboriti na popravnom ispitu.



 
Poznati imitator, šoumen i voditelj Goran Stojićević Karamela uzdiše dok nam to priča, prstima dodiruje vrat i kaže nam:

- Opasnost je moje zanimanje. Joj, sa profesorkom se to dobro završilo, radile su veze i vezice, pa sam položio popravni ispit. Ali, umalo da me prekolju dok sam pripremao emisiju "Preljubnici" na BN Televiziji, koju uređujem i vodim. Emisija se bavi neverstvom i švaleracijom, ali ne TV zvezda, već običnih ljudi. Jedam momak mi je rekao da sumnja da ga devojka vara sa najboljim drugom, pa sam krenuo u poteru da ih uhvatim na delu. Kada je muvator primetio da ga pratim, izvadio je nož skakavac i zasekao me po vratu. Srećom, povreda nije bila teška.

"Crna ovca" najgledanija

Karamela je postao poznat kada je početkom osamdesetih godina počeo da imitira pevačice, najpoznatije estradne zvezde, pa tvrdi da mu one duguju deo svoje popularnosti.

- Sve je počelo kada sam se sa ocem, majkom i bratom preselio u Beograd i upisao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Krenuo sam da volontiram, da učim novinarski zanat kod Milana Špičeka u radio emisiji "Nedelja 202". Urednik je tražio da nedeljom, kao lutajući reporter, obilazim fudbalske stadione po Beogradu. Rekao sam Špičeku da je to zadatak van pameti, da se plašim da će me onako nežnog i suptilnog rulja rastrgnuti. Posle nekoliko dana Špiček mi je objasnio da nisam za posao novinara, pa sam uz njegov blagoslov prešao u Indeksovo radio pozorište i počeo da se bavim glumom.

Susret sa Bokijem 13

- Bio me je glas da sam transvestit. Jesam, ali samo u svojim imitacijama. Privatno me ne privlači da nosim žensku garderobu, nemam fetiš, a poznajem nekolicinu uspešnih medijskih faca za koje pouzdano znam da nose ženske gaćice ispod pantalona. Fotoreporteri su jedva čekali da me uslikaju pored Bokija 13. Ispunila im se želja dok sam izlazio sa restoran splava "Saund" i sreo se na mostiću sa Bokijem. Objavljena je fotografija i napis kako smo se zakačili, posvađali, kako me je Boki udario svojom damskom tašnicom. Ništa od toga se nije dogodilo. Ja sam kulturan čovek, ali i Boki je. Samo smo se mimoišli bez reči i to je sve.


Pobegao od Vendi

- Pozivali su me da uđem na Farmu, da učestvujem u Velikom bratu i Survajveru. Nisam prihvatio i nikada neću. Mislim da poznate ličnosti gube deo svoje toliko potrebne tajanstvenosti i imidža, kao što Indijanci veruju da im fotografisanjem uzimate dušu. Joj, ne mogu da zamislim da bih morao šest meseci da provedem sa nekim kao Vendi. Tačno je da sam zbrisao iz TV Košava kada se Vendi pojavila u studiju da bi kao i ja učestvovala u "Strava emisiji". Pod izgovorom da hitno moram do toaleta, uputio se ka izlazu i zapalio. Voditeljka Kristina Iglendža htela je posle toga da me kastrira, ali bolje ona nego Vendi, posvađali bismo se i stvarno bi šou postao strava.


Kao Ledi Gaga u Beču

Mada tvrdi da se više neće baviti novim imitacijama, Karamela je u maju ove godine prijatno iznenadio svoje fanove u diskoteci "Nahtverk" u Beču, na dodeli Oskara popularnosti.
- Imitirao sam Ledi Gagu koju naši klinci koji žive u Austriji obožavaju. Stvarno sam napravio ludilo kada sam se pojavio obučen i našminkan kao Ledi Gaga i otpevao njenu pesmu "Monedž-honedž". Zato uvek kažem da radije gostujem u inostranstvu jer su naši mladići i devojke tamo odrasli pored TV-šou programa u kojima nastupaju imitatori koji se tretiraju kao umetnici. Kod nas, u našim TV kućama, to se tretira kao nižerazredna zabava, a imitatorima prišivaju da su homoseksualci, narkomani ili transvestiti.


U Indeksovom pozorištu je imitirao poznate, tada je upoznao i pevačicu Zanu Nimani koja mu je predložila da krene sa njom na turneju po Crnogorskom primorju.

- Pripremio sam imitacije Marine Perazić i Slađane Milošević i napravio sa Zanom haos duž obale. Zana me je posle toga odvela u Sarajevo, gde sam počeo da učestvujem u noćnom TV šou programu "Crna ovca", koju su uređivali Erna Perić i Slobodan Svrzo. Bila je to 1985. godine najgledanija ponoćna emisija koju je preuzimala velika JRT, a onda je Slobodan usred emisije pustio pornić! Komunisti na čelu sa drugom Titom hteli su da ga linčuju. Emisija se pamti po mojim imitacijama i po tom porniću.

Goran Stojićević je posle Sarajeva počeo da nastupa uzduž i popreko bivše stare Juge, da imitira nežniji pol sa estradne scene. Nadimak Karamela dobio je kada je imitirajući Zoricu Brunclik otpevao pesmicu "Ti si moja karamela".

Parfemi kao opsesija

- Da budem iskren, imitacije su mi dosadile, zaželeo sam da se bavim pravim medijskim poslom. Tako sam na BN Televiziji počeo da vodim najpre TV šou "Servis Karamela", a sada emisiju "Preljubnici". Mislim da sam postigao sve u životu što sam poželeo, oženio sam se, imam sina Vasilija koji ima četiri i po godine i rođeni je glumac. Dokazao sam da nisam gej i da sam grudi i noge brijao zbog imitacija. Svoju suprugu Milicu upoznao sam na plaži u Baru, gde imam kuću. S obzirom na to da je ona meštanka, često smo se sretali. U početku smo se dopisivali SMS porukama, a nakon samo jednog telefonskog razgovora shvatio sam da je ona žena sa kojom bih mogao da provedem ceo život. Milica je završila Ekonomski fakultet u Podgorici, ali ne radi, više joj godi da bude pored Vasilija, divna je supruga i domaćica.

Goran nam priča da se i dalje imitira estradne zvezde, ali samo u inostranstvu. Gostovao je širom Evrope i obišao Ameriku, a goruća želja mu je da zabavlja naše iseljenike u Australiji.

- Vasilije traži da mu iz Australije prošvercujem jednog živog kengura, zaljubljen je u te ogromne trkače i skakavce. Inače, Vasilije je povukao gene na mene što se tiče glume i komunikativnosti, umetnička je duša.

Kada je u inostranstvu Karamela voli da skita, da obiđe grad u kome boravi, upozna njegove znamenitosti i kulturu. Ali, priznaje da najradije tabana obilazeći butike i velike tržne centre, posebno kada je u Frankfurtu ili Beču.

- U stanju sam ceo dan da skitam i trošim pare, opsednut sam kozmetikom i garderobom, posebno parfemima. Ako kasnim na probu, moji poslodavci znaju gde da me traže. Obiđu glavne ulice i tržne centre, ne mogu da me promaše. A, kažu da ostavljam i mirisni trag, a kako ne bih kada isprobam na sebi i po dvadesetak parfema dok ih biram. Stvarno sam zadovoljan svojim životom, porodicom i profesijom. A, ako me neko, ne daj bože, ukoka, ostaće od mene samo oblanda, ona bez karamela...

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.12.2010. 12:20
No coment!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online