Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.11.2010.
13:09
V. Tasić - Vesti A

Neću u "Zvezde Granda"

Deana Đekić (28) važi za vanserijski talenat kad je u pitanju narodna muzika. Mnogi muzički stručnjaci jednoglasno tvrde da se pevačica njenog talenta nije rodila poslednjih 20 godina i da joj nema ravne. Nijedan koncert Miroslava Ilića ne može se zamisliti bez nje i njenog starijeg brata Dejana Đekića. Iako je do sada objavila tri albuma i dobila sve značajne nagrade na muzičkim festivalima, ova Kraljevčanka još čeka svojih pet minuta slave.

Saradnja sa Miroslavom: Deaba Đekić, Miša Mijatović i Miroslav Ilić


- Potičem iz muzičke porodice u kojoj su se oduvek negovali tradicija i prava, izvorna srpska muzika. Istraživala sam i proučavala sve žanrove, a očarala me je raznovrsnost muzike Balkana. U detinjstvu sam svirala harmoniku, sa 17. godina sam počela da pevam. Već na prvoj muzičkoj manifestaciji na kojoj sam zapevala "Čaša vode sa izvora" dobila sam nagradu za interpretaciju. Naredne godine sam se prijavila na audiciju i postala solista Radio Beograda - otkriva Deana.


Zašto se niste prijavili za muzičko takmičenje "Zvezde Granda" i tako se lakše probili na estradi?
 

Hvale je muzički stručnjaci: Deana Đekić

- Ne, ne, ne bih išla tim putem, ma koliko izgleda lakše i jednostavnije. Ne verujem da bih u toj masi pevača isplivala. Stopila bih se sa njima jer ima mnogo mladih i ambicioznih pevača.

Svi mi govore da sam suviše mirna, da mi nedostaje agresivnost koja je danas neophodna za estradu bez obzira na kvalitet. Ali, meni je važno da radim ono što volim i nije mi cilj da postanem zvezda.

Muzika je za mene umetnost, a ne estrada.

Zato mi je mnogo važnije da budem priznata u muzičkim krugovima, nego da budem poznata.
 

Ne broji nagrade


Deana studira solo pevanje na Filološko - umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Koncerte na kojima je pevala i nagrade koje je dobila više i ne broji.

 

Sa velikim Narodnim orkestrom RTS-a pod vođstvom Ljubiše Pavkovića, kao solista, nastupala je širom Srbije. Našim zemljacima u dijaspori poznata je iz mnogih televizijskih emisija - "Jeka", "Pozdrav iz Jugoslavije" koju je vodio Cune Gojković, Žikine "Šarenice".

 

Osvojila je sve nagrade na festivalima narodne muzike na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji, "Moravskim biserima"...

Da li vam smeta što uprkos talentu i nagradama nemate mesto na estradi koje zaslužujete?
 

- Nije mi svejedno, nekad me to zaboli više, nekad manje. Ali, zadovoljna sam jer imam sreću da radim ono što volim i u tome uživam. Znam da sam krenula težim putem, sama sam tako izabrala i ne kajem se zbog toga. Nema me na naslovnim stranama novina, u trač rubrikama i ne samo da ne žalim, već sam srećna zbog toga. Uprkos mnogim nepravdama, verujem u to da će ipak kvalitet isplivati, ma kakvo vreme bilo.
 

Ko vas je upoznao sa Miroslavom Ilićem?
 

- Zapazio me je u jednoj televizijskoj emisiji u kojoj smo oboje gostovali. Odmah me je pitao da li želim da saradujemo. Prihvatila sam njegov predlog s oduševljenjem.

Rekla sam da bi mi rad sa njim bila čast. I eto, poslednjih nekoliko godina nastupam na gotovo svim njegovim koncertima kao gost i kao prateći vokal. On je čovek koji ne ume da se folira, što je na estradi prava retkost i uživam radeći sa njim.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online