Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.11.2018.
20:12
Ž. Marković - Vesti A

Na slavu došli i roditelji iz Srbije

Članovi Srpskog folklornog društva Homolje iz Gosaua u istočnoj Švajcarskoj svake godine slave Sv. Luku. Obe godine klupska slava je obeležena, uz dozvolu nadležnog sveštenika, nešto kasnije zbog nastupa mališana na Dečjoj smotri Švajcarske.

Ž. Marković
Sadašnji i budući domaćin su lomlili kolač

Slavski kolač je osveštao i rezao sveštenik, jerej Brane Sarić iz St. Galena uz prisustvo više od 80 familija, tako da su klupske prostorije bile prepune.

- Slavimo Sv. Luku petu godinu zaredom i iako ove godine obeležavamo nešto kasnije, odazvalo se skoro 90 posto članova. Naše prostorije mogu da prime oko 200 ljudi, a vidite i sami, sala je dupke puna i drago mi je što je tako. Imamo već unapred prijavljeno nekoliko porodica koje će da budu domaćini slave. Ljudi su shvatili da je ovo društvo koje okuplja porodice, poštuje tradicionalne vrednosti i deca se druže uz igru i pesmu.

Gledamo da slava bude uvek ugodno proslavljena, imamo i muziku, ali pazimo da ne bude nikakvog preterivanja i da sve bude u duhu slavskih običaja. Zahvaljujemo redakciji "Vesti" koja prati dešavanja u našem društvu - izjavio je Bojan Fusuljević, predsednik SFD Homolje iz Gosaua.

Domaćin slave bio je Zoran Pavlović sa porodicom, rodom iz Rašanca kod Petrovca na Mlavi, a sledeće godine kum će biti Slobodan - Danče Pavlović iz Kladurova, takođe kod Petrovca na Mlavi.

- Pripala mi je čast ove godine da budem domaćin naše klupske slave, ja sam 10 godina u Švajcarskoj i toliko sam vremena u upravi Homolja. Na ovaj način eto slavim i jedan mali jubilej sa porodicom. Za ovu priliku otac i majka su došli iz Srbije, a tu je i sestra sa zetom - kaže Zoran Pavlović, sekretar ovog udruženja.

Ž. Marković
Članice prvog ansambla SFD Homolje

Brojni prijatelji

U prostorije Homolja stigli su i predstavnici prijateljskih društava
- Drago mi je da su ovde i naši prijatelji, predsednici nekoliko drugih udruženja: Dragan Egerić, "Sveti Sava" iz Cuga, Igor Stevanović, Kolo iz Nojhauzena, Dragan Vasiljević, Srpski kulturni centar iz Vila, Milisav Đurić, Udruženje srpskih pisaca Švajcarske - naveo je Bojan Fusuljević.
Na slavu je došao i bivši predsednik Homolja, Neša Todorović sa suprugom Jadrankom.

 

Ž. Marković
Zoran Pavlović (treći sleva) sa familijom

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online