Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.01.2018.
05:11
Ž. Marković - Vesti A

U Usteru i gosti iz Pariza

Nikada više dočeka Nove godine nisu organizovali naši zemljaci u Švajcarskoj nego ove godine, pogotovo u istočnom delu zemlje u St. Galenu, Nidervilu, Flavilu, Arbonu, Altštetenu, Nojhauzenu, Minhvilenu. Veselja je bilo i u Usteru, Cirihu, Lucernu, Šenenverdu, Bazelu, Vetingenu, Erlenbahu i drugim većim gradovima.


Prema proceni našeg dopisnika najveselije, a i najviše gostiju, više od 200, bilo je u Usteru u organizaciji K. K. "Korać" na čelu sa Miškom Koraćem i Sinišom Matićem. Na doček su došle brojne familije, neki čak iz Francuske, kao porodica Korać, ali i iz najudaljenijih mesta u Švajcarskoj, Vekići iz Štada su prevalili oko 300 kilometara, a Milojkovići su stigli iz Valisa. Među gostima su bile i porodice Asović, Novaković, Fedoran, Merdidović, Perović, Stevanović, Ilić, Prvulović, Lazarević, Milošević, Janičijević, Đorđević, Kovačević, Jerkić, Matković, Marinjez, Stević, Mihajlović, Čotran i drugi. Orkestar Joce Strižanca je došao iz Srbije za ovu priliku u punom sastavu i nije prestajao da svira celu noć.

- Doputovao sam čak iz Pariza, ambijent je fenomenalan, naročito muzika, koja je non-stop svirala. Veoma je lepo ovde kod vas u Usteru i nije mi žao što sam prevalio toliko kilometara - kazao je za "Vesti" Dušan Korać iz Pariza.

Krcato u Kolu

I u prostorijama SKUD-a Kolo iz Nojhauzena je dočekana Nova godina. I tamo su klupske prostorije bile pune gostiju. Uz dobru muziku, lepo veselje i dobar ambijent gosti su ostali sve do pred zoru, kada su se razišli svojim domovima. A bile su familije: Pavlović iz Jagodine, Dunjić iz Župskog Aleksandrovca, Mićanović iz Bačke Palanke, Jovanović iz Rekovca, Bogunović iz Beograda, Ilić iz Nemačke, Knežević iz Beograda i Blanka Barat (gošća iz Apatina).

- Cela familija je ovde da zajedno dočekamo novu i ispratimo staru godinu. Svake godine smo ovde u Usteru na dočeku. Ovde je uvek dobra muzika, dobra hrana i piće, tako da ne menjamo mesto - ističe Siniša Prvulović iz Isakova kod Ćuprije.

- Pošto je svuda okolo bilo muzike za doček, a dosta zemljaka je otišlo u otadžbinu, zadovoljni smo posetom. Imali smo i gostiju muslimanske veroispovesti, Srbe, Vlahe, Crnogorce i Makedonce, sve je to naš narod i zajedno smo se veselili kao u dobra stara vremena - kaže jedan od organizatora Siniša Matić, rodom iz Glavice kod Paraćina.

Porodično u Minhvilenu

U Srpskom demokratskom klubu u Minhvilenu obe su sale bile pune slavljenika, a pevali su estradni umetnici Srećko Sušić i Nataša Đorđević. Među brojnim gostima bile su i familije Radovanović iz Gornje Sipulje kod Šapca, Perić i Lapčević iz Aleksandrovca Župskog, Jović iz Lopara, Savanović iz Gradiške, Crnobrnja iz Prnjavora, Živković, Koščica, Gavrić, Suvajac, Aleksić i Žarevac iz Strmice, Čelinca i Ilove.
- Ove godine smo rešili da doček Nove godine organizujemo u klupskim prostorijama jer smo saznali da se svuda okolo organizuju novogodišnja slavlja i verovatno da bi sportska sala u Rošaherbergu, gde mo do sada organizovali, bila prevelika - kaže Gordan Krajišnik, predsednik iz Minhvilena.
- Ovde u klubu porodično dočekujemo Novu godinu. Ambijent je lep veoma smo zadovoljni - izjavio je našem dopisniku Slobodan Radovanović rodom iz Gornje Sipulje kod Šapca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online