Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.10.2017.
18:30
Ž. Marković - Vesti A

Veliki uspeh u Berlinu porodice iz St. Mergretena: Stojnići žive za karate

Nedavno je u Berlinu pod srpskom zastavom karatista Miroslav - Miki Stojnić, iz St. Margretena u Rajntalu, rodom iz Gradiške u Republici Srpskoj, položio za crni pojas sedmi dan.

Vesti
Polaganje pod srpskom zastavom

Stojnić spada među najuspešnije karatiste u Evropi, a i jedan je od najboljih majstora u više borilačkih veština: 25 puta je bio evropski i jednom svetski prvak. Poznat je pod nadimcima, Brada, Nindža, Samuraj, Stari Majstor.

Humanista

Borilački Centar Miroslava Stojnića, kako su "Vesti" više puta pisale, pomagao je i pomaže renoviranje škola u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Finansijski je podržao izbegličke familije, sa decom sa posebnim potrebama i nepokretne osobe. Obnoviće i dve škole u Federaciji Bosni i Hercegovini i odneće razne rekvizite za nepokretne osobe u saradnji sa Crvenim krstom iz Gradiške.

Za njega je sportski događaj u Berlinu bio posebno emotivan jer njegovim stopama idu i njegovi sinovi: Boris je dobio crni pojas treći dan, a David prvi dan.

Tog dana su još polagali za drugi dan Milan Savanović, rodom iz Gradiške, Sihvet Mašinović iz Velike Kladuše, Manuel Coler iz Švajcarske, kao i Haison Gšvend iz Francuske, svi učenici Miroslava - Mikija Stojnića!

- Mislio sam da sam naučio sve iz borilačkih veština, ali vidim da ima još što bih mogao da učim. U mojoj školi se trenutno vežba 12 borilačkih veština, a moji puleni pokazuju dobre rezultate na polaganjima na raznim turnirima - kaže za "Vesti" Stojnić i ističe da se crni pojas ne dobija tek tako, jer mora se biti punoletan sa najmanje 13 godina teškog treninga i rada da bi dobio majstorski pojas.

- Ja ne nadgledam polaganja mojih učenika, već pozivam drugog licenciranog majstora iz drugih poznatih škola i pred njim polažu ispite. U mom Centru borilačkih sportova u St. Margretenu su do sada uspešno 13 majstora dobili pojaseve, od prvog do sedmog dana, koji jedino ja imam - dodaje Miroslav Stojnić.

On ističe da je ceo život imao punu podršku porodice na svom sportskom putu i "bez njih ne bi ništa uspeo".

- Supruga Svetlana i ja smo ovaj Centar otvorili 1998. godine. Ovih dana nam je došlo 45 devojčica i dečaka uzrasta do 12 godina na probne treninge i to je dokaz da smo ozbiljna škola - kaže na kraju razgovora za "Vesti" Miroslav - Miki Stojnić.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online