Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.05.2019.
18:47
Z. Vicelarević - Vesti A

Kros RTS-a u Noj Izenburgu kod Frankfurta: Trka zvana radost

RTS kros u dijaspori održan je u nemačkoj pokrajini Hesen proteklog vikenda, u Noj Izenburgu nedaleko od Frankfurta. Na Krosu se, za medalje RTS-a, pohvalnice i nagrade glavnog sponzora manifestacije, DEVK, takmičilo 134 učenika.

Z. Vicelarević
Osmesi sve govore

Kros su pripremili i operativno realizovali nastavnici dopunske nastave na srpskom jeziku Sonja Zrnić, Tatjana Milanović, Vladimir Živanov, Mirjana Čekerevac Atanasijević, nastavnica integrisane nastave i Biljana Bukinac, koordinator za nastavu na srpskom jeziku u inostranstvu, a sve uz svestranu pomoć generalnog konzula Branka Radovanovića i Vladimira Rajića, vicekonzula Republike Srbije u Frankfurtu. Organizacija je ove godine pripala Klubu Srbija iz Noj Izenburga, a članovi kluba vođeni predsednikom Sinišom Đokićem sve zadatke izvršili su besprekorno. Specijalni gost manifestacije bio je Dragoslav Stepanović, naš proslavljeni internacionalni fudbaler i trener.

U zvaničnom delu takmičenja učestvovao je, pred velikim brojem gledalaca rekordan broj učenika, a takmičilo se u grupama po razredu odnosno godištu, bile su trke za dečake i devojčice. U svakoj trci se pokazala velika želja za takmičenjem i pobedom.

Z. Vicelarević
Prijava za takmičenje kod Biljane Bukinac

Nakon zvanične trke, takmičenje je nastavljeno i trkama u džakovima za decu i skokovima udalj, dok su odrasli imali svoje sportske discipline. Za njih je pored trke na 400 metara, bilo organizovano bacanje kamena sa ramena i povlačenje konopca.

Prvo mesto u trci u džaku za devojčice osvojila je Jana Kojadin, drugo njena sestra Sara Kojadin, dok je treće mesto osvojila Elen Gološ. Kod dečaka najbrži je bio Danilo Gavrić, drugi Igor Klačar, a treći Damjan Bošković. U skoku udalj ovog puta se nisu beležili rezultati.
U bacanju kamena sa ramena bilo je prijavljeno više od 20 najjačih i posle tri bacanja, najdalje je kamen leteo iz ruku Dragana Bojanića. Drugo mesto pripalo je Draganu Kričkoviću, a treće Slaviši Perišiću.

Za povlačenje konopca prijavila su se tri tima koja su se spontano okupila. Povlačenje je bilo više zbog sporta, a manje zbog odličja, ali je borba bila do poslednjeg atoma snage. Prema ocenama organizacionog odbora ovogodišnji RTS kros je u potpunosti uspeo, čak je prevazišao i mnoga očekivanja. Očekuje se da naredni RTS kros bude još veći i masovniji.
Medijski sponzor ove sportske i društvene manifestacije bile su "Vesti", najtiražniji dnevni list na srpskom jeziku u dijaspori.

Z. Vicelarević
Dragoslav Stepanović delio slike fudbalera

Medalje i pokloni

Prva tri pobednika iz svake trke su na pravom pobedničkom postolju dobila medalje od Stepanovića, od generalnog konzula Radovanovića pohvalnice, a prigodan poklon od Aleksandra Tepšića, predstavnika osiguravajuće kuće DEVK iz Kenigštajna, generalnog sponzora ovog sportskog događaja. Po dodeli medalja, Dragoslav Stepanović se rado odazvao da učenicima podeli slike sa autogramima naših, trenutno najpopularnijih, fudbalera Luke Jovića, Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića.

Z. Vicelarević
Najjači su bacali kamen sa ramena

Vicekonzul drugi

U trci za odrasle na 400 metara bilo je takmičara za jednu trku i prvo mesto je osvojio Steva Mihajlović, a vicekonzul Vladimir Rajić bio je drugi. Treći je bio Bojan Brajović.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online