Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.02.2019.
19:10
Z. Vicelarević - Vesti A

Kolo u četiri reda

Srpski kulturni centar iz Ofenbaha je proteklog vikenda priredio Vlašku zabavu - Danc. Interesovanje za ovu zabavu je prevazišlo sva očekivanja i ulaznice su bile rasprodate za tri dana, a javilo se tri puta više zainteresovanih nego što prostorije SKC mogu da prime goste. Jedan od razloga za ogromno interesovanje jeste i gostovanje jednog od najpopularnijih orkestra vlaške muzike Nema dalje.

Z. Vicelarervić
Veselo od prvog takta

Orkestar je došao u punom sastavu, pored Srđana Demirovića, virtuoza na harmonici i pevačice Branke Bukacić, koja je već godinama na vrhu top liste vlaške muzike, tu je bio i Mikan Njegušić, član legendarne familije trubača Njegušić i takođe poznati vokalni solisti Biljana Krstić i Srđan Lazarević, koji su podjednako dobri i u vlaškom i u srpskom narodnom melosu.

Veselje je počelo s prvim taktovima vlaških i srpskih pesama, a kad je na red stiglo vlaško kolo, malo ko je ostao na svom mestu. Oni koji su ranije bili na zabavama u SKC konstatovali su da kolo nikad nije bilo veće. Igrali su mladi i nešto stariji, kolo je bilo celom dužinom sale, a na momente se proširilo ka izlazu i to u četiri reda.

Organizator zabave je uprava SKC, a inicijatori su Kristijan Velikić iz Frankfurta i Dejan Predić iz Ofenbaha, obojica poreklom iz opštine Negotin.
- Dejan mi je rekao da bi bilo interesantno da organizujemo jedno veče sa vlaškom muzikom, s obzirom na to da ima dosta članova koji su poreklom iz našeg dela Srbije. Odranije sam u dobrim odnosima sa Srđanom Demirovićem, šefom orkestra Nema dalje i s pevačem Srđanom Lazarevićem, pa sam predložio da ih pozovemo da gostuju. Slučaj je hteo da je taj orkestar svirao i na njegovoj i na mojoj svadbi, pa je sve bilo već rešeno - kaže Kristijan Velikić.

Zbog velikog interesovanja za vlašku zabavu, već su se čule ideje da se SKC - Danc ponovi ali u nekoj mnogo većoj sali.

Vranjsko veče u planu

Dejan Predić nam je otkrio buduće planove SKC :
- Ova zabava je prva u nizu koje planiramo i nećemo samo da se zadržimo na Negotinskoj Krajini nego želimo da proširimo i na ostale delove naše Srbije. Planiramo da ovakve zabave budu bar dva puta godišnje, u proleće i u jesen. Verovatno ćemo na jesen imati vranjsko veče sa muzikom iz tog dela, a za kasnije ćemo se već dogovoriti.

Nema dalje - za sve ukuse

- Orkestar je pevao i svirao kako mu i samo ime kaže - Nema dalje. Svaka čast na ideji da se ovako nešto organizuje. Oduševljen sam. Društvo je posebno dobro i muzika je raznovrsna, koja nije samo vlaška, pogođen je ukus svih prisutnih. Nadam se da će ovakve zabave biti češće jer nas ima mnogo iz tog kraja i željni smo naše muzike, a pogotovo kada dođu ovakve naše zvezde - kaže za "Vesti" Dejan Ranković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online