Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.12.2018.
21:25
B. Miličić - Vesti A

Crteži i poklon za ministra

Jednu od dve grupe naše dece koja u minhenskom Pravoslavnom centru pohađaju nastavu na srpskom jeziku, nedavno je posetio Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

B. Miličić
Gostu je uručen progodan poklon

On je razgovarao sa nastavnicom Tatjanom Hot, učenicima i njihovim roditeljima, a tom susretu su prisustvovali i predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Srbije zadužen za kulturu, Snežana Miljanić, generalni konzul Republike Srbije u Minhenu sa svojim saradnicima. U ime sveštenstva Crkvene opštine Minhen domaćin je bio protonamesnik Predrag Gajić.

Učenici su ministru poklonili svoje radove koje pripremaju za Novu godinu i Božić, a kroz razgovor su pokazali šta su do sada naučili na časovima srpskog jezika. Ministar Šarčević je izrazio zadovoljstvo ovom posetom i susretom sa nastavnicom, učenicima i roditeljima u Minhenu i obećao dalju podršku organizovanju nastave na srpskom jeziku u Bavarskoj i drugim nemačkim pokrajinama.

Posle susreta sa ministrom Šarčevićem bili su oduševljeni i nastavnica, njeni učenici, ali i roditelji koji su čekajući decu pozvani da budu zajedno sa gostima.

B. Miličić
 

- Svi smo oduševljeni dobrom atmosferom i neposrednošću ministra, koji je pohvalio učenike za ono što su do sada naučili na časovima dopunske nastave. Deca su s njim razgovarala, pevala mu i na kraju poklonila svoje crteže i radove kao izraz zahvalnosti - kaže Tatjana Hot.
Tokom razgovora sa decom i roditeljima, ministar Šarčević je istakao da pored Nemačke, dobre rezultate u nastava na srpskom ostvaruje u Francuskoj, Austriji, Švajcarskoj, Grčkoj i na Kipru. Sledeće godine treba da krene nastava i u Čikagu, najavio je ministar prilikom posete Minhenu.

Ima novca za škole u rasejanju

- Drago mi je da su Minhen kao grad i Bavarska kao nemačka pokrajina ušli u krug onih gde smo organizovali nastavu na srpskom jeziku. Mi smo poslali koordinatora za ovu nastavu, doneli novi nastavni plan i program, obezbedili finansijska sredstva i počeli da uređujemo ovu oblast. Država ima novca za ovu namenu. Verujem da će se povećavati broj đaka i škola u Nemačkoj, kao što je to u pokrajinama Baden-Virtemberg, Hesen, Brandenburg i sada Bavarska, jer mi imamo dobru saradnju sa nadležnim ministarstvima - rekao je ministar Mladen Šarčević.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online