Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.08.2018.
19:12
B. Miličić - Vesti A

Nemanja iz Minhena kreće po titule

Nemanja Tošić (18) iz Kragujevca je teniski prvak Srbije uzrasta do 18 godina, a već neko vreme trenira u Minhenu. On se u teniskom klubu SV Studentenstadt Freimann priprema za pohod na prve ATP bodove u seniorskoj konkurenciji.

B. Miličić
Dejan i Nemanja Tošić sa Daliborom Višićem

U Minhen je došao zahvaljujući pozivu Dalibora Višića, vlasnika firme za obezbeđenje ljudi i objekata.

- Tenis igram od 11. godine, a član sam kragujevačkog Radničkog. Ovde sam došao na pripreme pred ATP turnire na kojim se osvajaju bodovi u seniorskoj konkurenciji. Imam mnogo bolje uslove nego u Srbiji, ima više igrača, kvalitetnijih sparing partnera, mnogo je terena i dobrih trenera.

Teniseri u Nemačkoj su ispred vršnjaka u Srbiji upravo zbog tih uslova. Znam da ima igrača kao što sam ja koji bi rado stekli neko iskustvo u inostranstvu, ali za to treba dosta novca - kaže Nemanja Tošić.

Njegov tata Dejan je upravo iz tog razloga zahvalan Daliboru Višiću.

- Na obeležavanje punoletstva našeg sina Nemanje došao je Dalibor s namerom da ga povede u Minhen, gde su vrhunski treneri, odlični tereni i svi ostali uslovi za tenisere besprekorni o čemu mi možemo samo da sanjamo. Mi kao porodica ne bismo mogli da omogućimo Nemanji da dođe u Nemačku i trenira sa vrhunskim stručnjacima. Zato smo do neba zahvalni Daliboru što je to omogućio i što sve to finansira - kaže Dejan Tošić.

Nemanja će u Minhenu trenirati do 15. avgusta, a onda slede turniri na kojima će pokušati da odigra što bolje u prvoj sezoni u seniorskoj konkurenciji. Posle mesec dana treniranja u Minhenu, on ističe da trener Marin Ivanović mnogo brine o njemu i da na skoro svakom treningu imaju nove vežbe.

To on tumači kao trenerov pokušaj da mu omogući da više napreduje jer mu ispravlja uočene greške. Da mladi teniser i trener Marin Ivanović uspešno rade pokazuje i činjenica da je Nemanja nedavno osvojio turnir klupskog karaktera.

Uzor Novak

- U borbi za ATP bodove za igrače je najznačajnija psihička stabilnost, a onda i fizička spremnost. Za mlade igrače najvažnije je da se ne uplaše kad igraju protiv jačih i starijih.

Zato mora da se opusti, a to dolazi igranjem na jačim turnirima i protiv jačih protivnika. Pobeđivao sam i na turnirima, koji nisu bili previše jaki, u Novom Sadu, Čačku, Šapcu, Zlatiboru, Nišu.

Prošle godine sam na Zlatiboru na ATP fjučersu u prvom kolu pobedio igrača sa Islanda. U drugom kolu sam izgubio od 12 godina starijeg tenisera koji je 175. na ATP listi , ali to je bilo vrlo korisno iskustvo za mene - kaže Nemanja i dodaje da mu je igrački uzor Novak Đoković, ali da se divi i lakoći s kojom tenis igra Rodžer Federer.

B. Miličić
Nemanja je finalu pobedio najboljeg igrača u klubu


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online