Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.07.2018.
18:23
R. Patković - Vesti A

Igra i pesma za Ninino zdravlje

Srpska pravoslavna crkvena opština "Sv. Stefana" i KUD Kolo iz Esena priredili nedavno koncert povodom Vidovdana, a sav prihod je namenjen za nastavak lečenja Nine Bližnjaković (15) iz Doboja.

Dobrotvorna grupa

Roditelji folkloraša Kola su formirali dobrotvornu grupu koja će svojim prilozima obezbediti sredstva za troškove boravka i stana Nininih roditelja i mlađe sestre Tee. Prijavilo se oko 50 porodica i pomoć za smeštaj Bližnjakovića davaće sve dok to njima bude potrebno.

Posle svih pregleda, lekari su saopštili da su optimisti kada je Ninino lečenje u pitanju.

Počeli su hemioterapiju da bi Ninu pripremili za transplantaciju matičnih ćelija ili koštane srži.

Iako su troškovi trenutnog lečenja i transplantacije pokriveni, Nini će biti neophodne kontrole i lekovi. Upravo za te troškove još nisu obezbeđena sredstva.

Odmah posle dolaska u Esen Bližnjakovići su uspostavili kontakt sa SPCO "Sv. Stefan" i KUD-om Kolo koje deluje pod okriljem Crkvene opštine.

Sveštenik Dragan Čolaković apelovao je na vernike da pomognu i organizuju prikupljanje sredstava za Ninino lečenje. Miodrag Simić, predsednik Kola je obećao nesebičnu pomoć.

Objavljen je i apel na svim društvenim mrežama, koji je stigao do Australije i Novog Zelanda.

U parohijskom domu je na proslavi Vidovdana deca su pripremila dirljive recitacije, posvećene velikom prazniku i oboleloj Nini. Mališane je za nastup u hramu pripremila Marijana Popović, a milion suza slivao se niz lica prisutnih majki, naročito kada se na otvorenom prozoru, na kratko pojavila Nina s mamom Lidijom, ocem Stankom i maskom na licu.

Taj dirljiv susret će svi pamtiti. Nina se brzo s roditeljima vratila u kliniku, a u parohijskoj dvorani zaigrali su ansambli Kolo, Srbija Dortmund i Radost iz Leverkuzena. Bio je to najlepši i pomalo tužan koncert ta tri ansambla.

Majke folkloraša su pripremile posnu trpezu, svi su se poslužili i u korpicu za pomoć Nini ostavili svoj prilog.

Apel za pomoć

Članovi KUD-a Kolo mole sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu Ninino lečenje da se jave na telefon +49 157 787 914 87 ili na imejl kolo.ešenŽgmail.com
gde će dobiti informacije od Miodraga Simića i Miće Blagojevića. Svaka pomoć je dragocena, pa makar bila mala, ona za Ninu je velika.

POVEZANE VESTI

NEMAČKA FOTO vest
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online