Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.06.2018.
08:08
D. Matić - Vesti A

Fudbaleri obnavljaju zapušteni manastir

Jubilarni 10. Vidovdanski turnir u malom fudbalu koji tradicionalno organizuje FK Srbija iz Berlina, ove godine bio je humanitarnog karaktera i za obnovu manastira Sv. Varvara u Starom Rasu za dva dana prikupljeno je 13.500 evra.

D. Matić
Gost dodelio pehar: Otac Gavrilo sa Aleksandrom i Miodragom Bilbijom Mladenom Samardžićem

Dan uoči turnira u klupskim prostorijama organizovano je donatorsko veče na kojem je počelo prikupljanje sredstava za obnovu manastira Sv. Varvara u Starom Rasu koji je napušten tokom Velike seobe 1689. godine i od tada je izložen propadanju. Inače, ovaj manastir je sazidan 1455. godine neposredno pre dolazaka Turaka u Novi Pazar.

Za ovu priliku uprava kluba je u goste pozvala oca Gavrila, igumana našeg najstarijeg manastira Đurđevi stupovi, da svojim prisustvom uveliča ovaj sveti poduhvat i predstavi kompletan projekat obnove manastira Sv. Varvara. Odziv naših zemljaka bio je dobar pa je tokom donatorske večeri prikupljeno 7.000 evra.

Na turniru je učestvovalo 10 ekipa, a kotizacija, ukupno 2.200 evra, takođe je namenjena za obnovu manastira.

D. Matić
Finalisti: Ekipe Nektar i Art Germani

Pored ekipa učesnica Čvorić Bau, T. S. S Bau, ART Germani, 7 Jegera (lovaca), Nektar, FK Srbija (seniori), FK Srbija (veterani), Radotek I, Radotek II, svoj prilog je dala i firma Daka Bau koja nije uspela da prikupi ekipu, ali je uplatila kotizaciju.

Osim od kotizacija, u toku Vidovdanskog turnira prikupljeno je još 1.200 evra, a u akciju se uključio i glavni sponzor FK Srbija Vandenberg koji je uplatio 1.500 evra.

Ovu donatorsku akciju podržala je i berlinska parohija, pa je crkva zajedno sa svojim parohijanima donirala 1.100 evra.

Ovim činom naši zemljaci iz nemačke prestonice su pokazali ne samo da su humani već da svojim prilozima žele da odnove manastire koji će ostati vidljivi svedoci naših korena.

Nektar odbranio tron

Posle takmičenja po grupama u prvom polufinalu sastali su se prošlogodišnji pobednik Nektar i T. S. S. Bau. Do poslednjeg minuta bilo je 1:1, a onda je Nektar sa dva gola overio finale. Neizvesno je bilo i u drugom polufinalu koje je u regularnom delu završeno rezultatom 1:1, a ekipa ART Germani, koju trenira naš stručnjak Milo Milovanović, tek posle devete serije penala je uspela da iz daljeg takmičenja izbaci ekipu domaćina FK Srbiju. Za razliku od polufinala u finalu nije bilo neizvesnosti. Golovima Davida Jojkića (2) i Filipa Bilbije (3), Nektar je odbranio tron i ako to učini i naredne godine veliki prelazni pehar će mu ostati u trajno vlasništvo. Pehari i ikonu Svetog cara Lazara pobedničkoj ekipi je uručio otac Gavrilo .


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online