Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.01.2018.
19:33
R. Lukić - Vesti A

Gorela sala od pesme i igre

Više od dve stotine gostiju pretežno mlađih generacija pravoslavnu Novu 2018. godinu u Svetosavskom centru u Hanoveru dočekali su veselije nego ikada.

R. Lukić
Igrale i bosonoge: Kolo u velikoj sali

Umesto najavljenog, ovde popularnog i uvek rado viđenog orkestra Dula Jovanovića iz Berlina, iz istog grada stigli su Saša Cvetković (klavijatura) i Goran Đukić (harmonika) sa pevačicom Jelenom Unković iz Beograda.

Tako je i muzički program bio nešto drugačiji. Umesto starogradske i romantične vojvođanske muzike, ovog puta glavnu reč vodili su temperamentni, brzi ritmovi koji su se dobro uklopili s pretežno mladom publikom.

Goste su pre večere pozdravili sveštenik Milan Pejić i Gordana Plavšić u ime Crkvenog odbora, a večera naravno nije počela bez molitve.

Na švedskom stolu bilo je svih mogućih specijaliteta, a organizacioni deo oko trpeze, na zadovoljstvo svih, uspešno je obavio Marko Đorđević iskusni kuvar s praksom u najluksuznijim hanoverskim hotelima.

Brankica Mataruga koja je vodila posao kaže da su organizatori sve sami spremili, osim prebranca kojeg je poklonio restoran Dunav gril i salate koju je pripremio restoran Atlantik.

Zanimljivo je da su gosti stigli ne samo iz Hanovera, Braunšvajga, Volfzburga i drugih mesta Donje Saksonije već su mnogi došli i iz Srbije i Republike Srpske.

R. Lukić

Kolo i tango

Rade Janković i njegova supruga Gorica poznati ugostitelji iz obližnjeg Barzinghauzena su najveći deo večeri igrali kolo, dok su romantičari Marija i Milutin Bajić, rado zaplesali i tango. Radmila iz Međeđe kod Kozarske Dubice nije bila raspoložena za igru jer je došla da vidi kako su joj stari roditelji Milja i Milenko, koji su ostali kod kuće, iako su i oni godinama bili redovni gosti na dočeku srpske Nove godine.

Niš je bio u centru zbivanja, ne samo zbog zlatnika kojeg je za tradicionalne novogodišnje krofne poklonio Nišlija Miroslav Dinić, već i zbog "Niške Banje" i njene vruće vode koja je neumorne igrače zaista prilično dugo znojila.

Znojili su se i Radišići i Ćutići koji su iz Veternika došli u Hanover da vide ovaj lepi grad i srpsku Novu godinu dočekaju s porodicom Slavka Majstorovića.

I gošće Zorice Jokanović koje su došle iz Niša, Bijeljine, Požarevca i Volfzburga neumorno su igrale.

I dok je pevačica Jelena objavljivala da Nišku Banju sijalice krase, lampe u velikoj sali punoj veselog sveta počele su da se gase.

Posle zagrljaja, čestitanja i nazdravljanja, sveštenik Milan Pejić je u hramu služio i prvu molitvu.

Međutim, obraćanje Bogu i molitva za berićetnu i zdravu novu godinu su značili i kraj zabave, jer su se i oni koji su otišli na molitvu, vratili u veliku salu, u kojoj je većina dočekala i prohladno jutro.

R. Lukić

Može i bez rakije

- Naravno da imamo i rakiju ali je gosti ne piju kao nekada. Ovde su pretežno mladi, a njima su za dobro raspoloženje dovoljni dobra muzika, vino, pivo i šampanjac. Uostalom, oni su puni pozitivne energije i drugi im pogon nije potreban - kaže Lazo Radujković koji je zadužen za "kućni red".




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online