Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 25.11.2017.
00:10
B. Božin - Vesti A

Zašto se ćuti o srpskim žrtvama?

Haški tribunal je generala Ratka Mladića osudio na doživotnu robiju za zločine u bratoubilačkom verskom ratu, pre svih za zločin u Srebrenici.

Lična arhiva
Srebrenica plod osvete: Dr. Miloje Milićević

- Istovremeno, ovaj Tribunal je Nasera Orića oslobodio optužbe, mada je nepobitno dokazano da je on pre tragičnih zbivanja u Srebrenici, sa svojom vojskom, između ostalih zločina, opustošio srpska naselja oko Potočara i Skelana, i samo u tom prostoru pobio preko 2.300 Srba - dece, žena i staraca - komentariše dr.Miloje Milićević iz Berlina presudu generalu.

U prilazima prema Srebrenici Vojska Republike Srpske je prelazila preko zgarišta i opustošenih svojih domova u prostoru Potočara i Skelana.

Ovako ojađenu vojsku nikakva komanda, pa ni general Ratko Mladić, nije mogao da zadrži - ošamućena u Srebrenici ona je htela da se sveti!

Tako se, na žalost, desila velika tragedija u Srebrenici, koju general Ratko Mladić i svako razuman žali i osuđuje.

Nismo još doživeli da ovdašnji mediji pomenu 2.300 srpskih žrtava u neposrednoj blizini Srebrenice, u okolini Potočara i Skelana, ali zato se neprestano ponavlja da je 8.000 muslimana nastradalo u Srebrenici.

- Pored žrtava od osvetničke srpske ruke, može se mirne savesti tvrditi da se na memorijalnom groblju u Srebrenici nalaze, pored ostalih, i grobovi muslimanske vojske stradale u borbenim okršajima sa srpskom i hrvatskom vojskom - ocenjuje dr Milićević.

Razum ne vlada svetom

Haški tribunal, na žalost, ni ovoga puta nije ispunio očekivanja. Umesto da svojim delovanjem doprinese harmonizaciji i pomirenju među zavađenom braćom - Srbima, Hrvatima i muslimanima, on je jednostranim ekstremno antisrpskim postupcima i presudama još više produbio neopisivo dubok bratski razdor. Istina je da razum ne vlada svetom!

POVEZANE VESTI

Subota 25.11.2017. 10:00
Zašto se ćuti o srpskim žrtvama? Зато што су срби диван народ. Опраштају свима. Свако може да их узјаше коме се пружи прилика. Ако нису небески народ онда су човекоољубиви народ и шире братство јединство целом свету који им седи на леђима. Кад их Вучић упише у Европску Унију објасниће свима да је прави рај на земљи самоуправљање, раднички савети, социјализам, комуниза, Титоизам... И свима ће бити јасно да су Срби један специјалан народ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online