Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.01.2019.
11:59
Vestionline A

Srpska noć u Torontu!

Folklorni ansambl "Kolo" iz Hamiltona po deveti put zaredom nastupio je u "Srpskoj noći" na poluvremenu velikog košarkaškog spektakla u Torontu. Ovaj put u Scotiabank areni igrali su Toronto Reptorsi protiv Sakramento Kingsa i domaćini su slavili zasluženu pobedu.

G. Gligorević - Vesti
Ansambl "Kolo" na poluvremenu utakmice izmeđi Reptorsa i Kingsa

Folkloraši "Kola", koje ove godine slavi pola veka postojanja, izveli su igre iz doline reke Nišave i nagradjeni su burnim aplauzom. Na terenu velikog centra i usred sportsko-zabavnog, tipično američkog šou programa, pokazali su svoje igračko umeće i sa ponosom predstavili delić srpske tradicije. Već devetu godinu mladi folkloraši iz ovog ansambla u pozitivnom svetlu predstavljaju sve Srbe i srpsku zajednicu čitavog Ontarija na terenu Toronto Reptorsa. I za njih je to veliki i značajan dogadjaj i svoj nastup pripremaju odgovorno i sa uzbudjenjem. Mladji uče od starijih, iskustvo se prenosi sa generacije na generaciju.

Prava poslasticu na ovoj Srpskoj noći bilo je druženje Bogdana Bogdanovića, košarkaša Sakramento Kingsa sa našom publikom nakon utakmice. Izuzetno ljubazan, otvoren i neposredan, bio je pomalo i iznenadjen brojem onih koji su došli da ga pozdrave. Kada mu je rečeno da ga čeka oko 400 ljudi, nije verovao. I, zaista se videlo da je dirnut oduševljenjem sa kojim je dočekan.

- Lakše je biti na terenu, nego pred Vama. Hvala Vam što ste došli, drago mi je da Vas vidim i prenosim vam pozdrave od Nemanje (Bjelice), koji nije mogao da bude večeras sa nama. Bilo bi lepo da i Vi pozdravite Nemanju - kazao je Bogdan i usledio je veliki aplauz za Bjelicu koji nije igrao.

G. Gligorević - Vesti
Bogdan Bogdanović, sa navijačima u Torontu

Morao je Bogdan da odgovara i na "teška" pitanja svojih malih obožavalaca iz SNF i Trojke, na primer gde više voli da igra, u Srbiji ili Americi. Pa je pokazao i svoju diplomatsku crtu i odgovorio da leti više voli u Srbiji, a zimi u Kaliforniji, jer ima sjajnu klimu. Saznali smo i da možemo da očekujemo da zaigra na Svetskom prvenstvu u Kini za Srbiju, da je počeo da igra košarku sa osam godina, da ne zna koliko je ukupno dao koševa u NBA, da mnogo radi i trenira, te da se u profesionalne košarkaške vode uputio sa nepunih 18 godina.

Bilo je ovo lepo veče za koje su zaslužni članovi i rukovodstvo folklornog ansambla "Kolo" i njihov predsednik Ognjen Ćorić, kao i Aleksandar Bukvić, jedan od organizatora ovogodišnjeg nastupa "Kola" na Srpskoj noći, zadužen za kontaktiranje naših navijača i prodaju karata namenjenih za ovaj dogadjaj, kao i za koordiniranje susreta Bogdana Bogdanovića i naše publike. Takodje, i mali košarkaši iz Hamiltona i Toronta i njihovi koordinatori, te svi oni koji su godinama uz "Kolo" i pomažu koliko mogu, kao što to radi Đorđo Lukić, koji je uz ovaj folklorni ansambl već decenijama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online