Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.05.2019.
21:13
T. Barbulović A

Trčali, pa rešavali zagonetke

Kros RTS-a za Gran pri Radio Beograda, za trofej "Đorđe Čululejević" u dijaspori, održan je 19. put u Hilerodu u Danskoj. Po lepom vremenu, mnogobrojna deca i roditelji su se okupili na gradskom stadionu kako bi takmičari i ove godine dokazali svoje atletske sposobnosti.

T. Barbulović
Zajednička fotografija za sećanje

Nakon upisa dece po razredima i podele takmičarskih majica, poklon Espergarde Turist - Unilines, generalnog sponzora, organizatori su i zvanično proglasili početak takmičenja.

Gostima su se obratili Boris Keserić, koordinator krosa za Dansku, Dimitrije Zelenbaba, šef konzularnog odeljenja Srpske ambasade u Kopenhagenu, Slaviša Bogavac ispred generalnog sponzora Unilines, Uroš Petrović, dečji pisac iz Beograda i Mira Nenadović ispred Organizacionog odbora.

Posebno i prijatno iznenađenje ovogodišnjeg krosa bio je nastup Srpskog folklornog ansambla Opanak iz Kopenhagena, sa spletom vlaških igara iz Kobišnice. Bina im je bila atletska staza pomenutog stadiona.

Trčalo se u devet trka, a na kraju su u poslednjoj trci trčali i roditelji. Ovogodišnji pobednici su Nemanja Ćurguz, Lena Perović, Strahinja Ćurguz, Pavle Gusak, Angelina Đurić Munk, Mateja Mirković, Nikolina Čukić, Ivana Popović i Radenko Gusak. Od roditelja su najbrži bili bračni par Keserić, Dubravka i Darko.

Celodnevni program ove sportske manifestacije nastavljen je ručkom i nastupom Uroša Petrovića, gosta iz Beograda. Uroš je jedan od najpopularnijih pisaca za decu i dobitnik prestižnih nagrada u književnosti i on je deci i roditeljima predstavio zanimljive zagonetke iz interaktivne radionice.

Na kraju programa, podeljene su diplome svim takmičarima, a pobednicima trka su pripali i vredni pehari.

Unilines - generalni sponzor krosa je za ovogodišnji kros obezbedio takmičarske majice za sve učesnike i organizacioni odbor krosa, piće i hranu, vredne pehare i transport za Sombor 2019. Takođe, zajedno sa Ljualitdž Tours-om, iz Kopenhagena, omogućio je našoj deci i roditeljima da se druže sa Urošem Petrovićem.

Putnici za Sombor

Takođe, žrebom su izvučeni i putnici za finalni deo krosa u Srbiji, a koji će se ove godine održati krajem juna, u Somboru. Putnici za Sombor su Luka Barbulović, Luna Simić, Pavle Gusak, Ema Barbulović i Radenko Gusak.

Đaci najbrojniji

Najveći broj učesnika i pobednika bili su iz Srpske dopunske škole i iz samofinansirajuće Srpske dopunske škole iz Hileroda, a koja se nada da će biti uvršćena u režim redovnih škola u dijaspori, s obzirom na veliki broj učenika koji redovno pohađaju nastavu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online