Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.03.2019.
19:15
Z. Mirković - Vesti A

Nova pomoć zavičaju

Evropsko udruženje prijatelja Urovice, koje ima za cilj da pomaže to mesto u opštini Negotin i okupi Urovičane širom sveta, na skupštini u Beču izabralo je novo rukovodstvo na čijem čelu su Dragutin Andrejević i Mile Milutinović. Andrejević je reizabran za predsednika skupštine, a Milutinović je izabran za predsednika Upravnog odbora.

Z. Mirković
Povećati ulaganja u rodno selo: Rukovodstvo udruženja

Zamenici predsednika Upravnog odbora su Bora Božojević, Jovica Stanojević. Blagajnik je Slaviša Greblić, a njegovi zamenici su Slaviša Krstić, Siniša Pavlović. Dejan Didić je sekretar, a njegov zamenik Zlatko Jovanović. Članovi Upravnog odbora su i Đorđe Stanković, Dragi Andrejević i Dejan Vakaricić.

Nadzornu komisiju čine Vule Golić, Đorđe Lungić i Nenad Jankucić, dok disciplinsku komisiju čine Đorđe Milenković, Dragi Taricić i Nebojša Andrejević.

Đorđe Stanković, dosadašnji predsednik Upravnog odbora je govoreći o radu udruženja u prethodnom mandatu ocenio da se dobro poslovalo. Istakao je da se mogu pohvaliti ulaganjima u Urovicu u vrednosti od skoro 15.000 evra.
- Između ostalih pomogli smo Dom kulture, renovirali učionice, pomogli lokalnom fudbalskom klubu i drugima u mestu. Organizovali smo i Dane dijaspore - naveo je Stanković i izrazio nadu da će ulaganja u mandatu nove uprave biti i veća.

Posle izbora nove uprave Milutinović i Božojević naglasili su da će, pored redovnih akcija, prioritet biti stavljen na asfaltiranje ulica u Urovici, uređenje rečnog korita i parka u centru sela.

Od osnivanja udruženja renovirana je crkva i sagrađena nova kapela, renovirana je zgrada Doma kulture i uređene su zelene površine u centru sela. Značajnu novčanu podršku dali su žitelji Urovice i Opština Negotin.

Saradnja matice i rasejanja

Početkom 2007. godine meštani Urovice, koji žive i rade u zemljama zapadne Evrope formirali su udruženje za obnovu svog sela. Udruženje su zvanično registrovali u Beču pod imenom Evropsko uduženje prijatelja Urovice kao nestranačko, nevladino i neprofitno. Cilj je unapređenje saradnje i sprovođenje zajedničkih ciljeva i akcija Mesne zajednice Urovica i meštana koji su na radu u svim delovima Evrope i sveta, to jest unapređenje saradnje između matice i dijaspore. Takođe i saradnja sa sličnim klubovima, zajednicama i pojedincima u cilju razvijanja socijalnih, kulturnih i sportskih aktivnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online