Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.11.2018.
18:10
Z. Mirković - Vesti A

Bečlije hrle na Jahorinu

Na inicijativu predsednika Zajednice srpskih klubova u Beču Borislava Kapetanovića, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Austriji i Boška Jugovića, načelnika opštine Pale, u glavnom gradu Austrije predstavljeni su turistički potencijali Jahorine.

Z. Mirković
Odličan odnos cene i kvaliteta: Ljevnaić predstavlja potencijale Jahorine

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, govorio je predstavnicima austrijskih medija, turističkih agencija i srpske dijaspore o novinama koje su planirane za predstojeću zimsku turističku sezonu na ovoj planini.

- Imamo novi sistem osnežavanja koji prvi put u istoriji garantuje skijašima sigurnost i sneg minimalno 120 dana. Imamo i nove staze koje garantuju ozbiljan kvalitet konkurentan s evropskim, a što je najvažnije, imamo odličnu vezu sa Bečom. Vezu čini naša dijaspora, ali i tri leta dnevno na međunarodni aerodrom Sarajevo koji je od Jahorine udaljen samo 28 kilometara - objasnio je Ljevnaić.

On je rekao da postoji i odličan odnos cena i kvaliteta koji je mnogo konkurentniji u odnosu na cene u austrijskim skijalištima.

Dodao je da Jahorina ima šta da ponudi kao i da već veliki broj grupa iz Beča najavljuje svoj dolazak na ovu planinu što je dobro za Jahorinu i za celokupnu Republiku Srpsku.

- Efekte prezentacije smo već videli kada nam je dolazak na Jahorinu potvrdila grupa od 70 skijaša što smatramo velikim uspehom koji može biti samo okidač da osvojimo tržište Austrije - rekao je Ljevnaić.

Olimpijski centar Jahorina doživeo je ekspanziju u prethodnoj godini čemu su svakako doprineli brojni događaji organizovani u ovom centru.

Za predstojeću sezonu najviše pažnje posetilaca izazvao je, prvi od predviđenih događaja, koncert Cece Ražnatović 1. decembra, povodom otvaranja sistema veštačkog osnežavanja na olimpijskoj planini. Posle toga uslediće Retro ski opening od 13. do 16. decembra sa koncertom Crvene jabuke i popustima od 70 odsto na ski karte, a zatim koncert Lepe Brene 29. decembra, ali i brojne manifestacije zabavnog i takmičarskog karaktera koje će i tokom 2019. oduševljavati posetioce ove planine.

Bolje je među svojima

Prisutne predstavnike srpske dijaspore veoma je zainteresovala ponuda Jahorine, čije potencijale mnogi nisu ni poznavali.
- Nisam nikada bio na Jahorini i zato sam došao da čujem šta ova naša planina nudi. Nisam znao da ima toliko mogućnosti za skijanje, pa ću sigurno otići da na licu mesta vidim o čemu se ovde pričalo - kazao je Miloš Pavlović.
On je dodao da su cene na austrijskim planinama u sezoni veoma visoke i da, ako postoje dobri uslovi za skijanje kod nas, uz niže cene, sigurno je interesantnije zimovanje "među svojim narodom".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online