Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.09.2018.
18:12
Z. Mirković -Vesti A

Klub iz Salcburga: Punim gasom u novu sezonu

Kulturno-sportska zajednica Srba u Salcburgu (KSZS), društvo koje postoji već 19 godina, započinje novu sezonu u koju ulazi sa mnogo motivacije i punom snagom. Članovi KSZS su spremni za nastavak rada svih sekcija, a zvanično su početak nove sezone i prve probe posle sezone godišnjih odmora i letnjeg školskog raspusta zakazali za nedelju 16. septembar u 11 časova za sve uzraste i grupe.

Foto: Vesti
Pozivaju nove članove: Jedna od ranijih proba KSZS

Tom prilikom članovima će biti predstavljen program i plan rada društva do kraja godine. U septembru je predviđen i upis novih članova i igrača. Svi zainteresovani mogu da se priključe radu društva koje ima brojne sekcije. KSZS ima folklornu sekciju, koja ima dečji, omladinski i prvi ansambl, zatim pevačku i dramsku sekciju, kao i školu harmonike.
Probe će biti održavane u sali škole na adresi HTL Itzling / Itzlinger Hauptstr. 30

Škola ćirilice

Nenad Šulejić podseća članove društva i sve Srbe u Salcburgu da u septembru nastavlja rad i Škola ćirilice - nastava učenje srpskog jezika, namenjena deci školskog uzrasta.
- Vredne i ljubazne učiteljice očekuju đake kao i do sada u prostorijama SPC u Salcburgu - ističe Šulejić.

Detaljnije informacije o radu zainteresovani mogu dobiti od predsednika društva Nenada Šulejića na broj telefona: +43 660 55 011 86.
Predsednik KSZS ističe da članove folklornog ansambla već 23. septembra očekuje važan nastup na Jesenjem saboru kultura u prigradskoj opštini i mestu Gredi, gde je društvo stalni učesnik.

Foto: Vesti
Uskoro novi nastupi: KSZS na Folklorijadi u Banjaluci


- To će biti prilika da se prisutnima prikaže deo naše tradicije, običaja i lepota narodne nošnje srpskog naroda - ističe Šulejić.
Povodom početka nove sezone članovi KSZS organizuju Folklorijadu 6. oktobra pod nazivom "Jesen stiže dunjo moja". Pored klubova iz Salcburga i okolnih mesta očekuje se prisustvo društava iz Nemačke i Slovenije.

Nova koreografija

- U saradnji sa istaknutim koreografom, stručnjakom i poznavaocem folklorne umetnosti Zvezdanom Đurićem i Nebojšom Petrovićem, stalnim rukovodiocem folklornog ansambla društva, započinjemo rad na postavljanju nove koreografije za predstojeća takmičenja i nastupe - navodi predsednik KSZS.

- To će biti lepa prilika za druženje i sklapanje novih prijateljstava - kaže Šulejić.
Najmlađi članovi KSZS će početi pripreme za tradicionalnu manifestaciju Saveza Srba - Kviz znanja i reviju kulture srpske dece u Austriji, koja je zakazana za 17. novembar u Lincu.

Dogodine jubilej

Šulejić ukazuje da će sledeća godina biti u znaku jubileja, odnosno 20 godina rada i postojanja KSZS.
- Članove očekuje puno toga lepog i zanimljivog. Učešće na festivalu u Crnoj Gori, Evropska smotra folklora u Beogradu, svečana akademija društva, gostovanja, nastupi - najavio je Šulejić.








 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online