Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.07.2018.
19:23
Z. MIRKOVIĆ A

Magična noć stihova i muzike

U organizaciji Prosvjetinog Kluba mladih umetnika, održano je 5. jubilarno Veče mladih pisaca. Mladi su se uz lepe stihove družili u boemskom ambijentu bečke Kafanice. Publika je uživala u stihovima mladih autora o lepoti, ljubavi, trenucima večnosti i besmislu, o nostalgiji i snovima...

Drugi učesnici su izabrali da publici iznesu neke od najlepših dela domaće i svetske književnosti poput pesama "Ne daj se, Ines" Arsena Dedića i "Trenuci" H. L. Borhesa.

Gitarista Vedran Gavrić je svakog izvođača pratio kreativnim instrumentalnim improvizacijama na gitari i tako dao još lepšu notu već kvalitetnoj poeziji. Pozivam sve mlade ljude koji se bave umetnošću da nam se pridruže i pomognu klubu da raste i razvija se - izjavila je profesor Vesna Špirić, organizatorka i mladi pisac.

Svaki put izuzetan doživljaj

- Veoma sam ponosan na naš mali jubilej. Za samo godinu i po dana rada pozicionirali smo se na kulturnoj sceni Beča i srpske dijaspore. Naše književno veče je izuzetan doživljaj - snažne emocije ispoljene kroz stihove pred publikom u prijatnoj, intimnoj atmosferi formiraju zaista specifičnu energiju - poručuje Uljarević.

- Slogan ove jubilarne večeri bio je San letnje noći i mislim da smo u potpunosti opravdali naziv događaja jer je bilo toliko magično da se svima činilo kao da sanjaju.

Nikola Prerad, student prava iz Banjaluke, do sada nije propustio nijedno pesničko okupljanje .

- Smatram da su večeri mladih pisaca dobra prilika da se mladi ljudi s prostora bivše Jugoslavije upoznaju, zbliže i razmene osećanja i ideje. Veoma mi je drago što su stekle ovoliku popularnost i kontinuirano se održavaju.

Čestitam i zahvaljujem Vesni i Urošu na uloženom trudu i odličnoj organizaciji - izjavio je Nikola Prerad.

Veče je ulepšao kratak nastup Tatjane Radisavljević, studentkinje iz Srbije i mlade pevačice, a za sve prisutne su već tradicionalno bila pripremljena brojna iznenađenja poput citata poznatih autora koje je dobio svaki posetilac.

Na kraju izvođačkog dela programa publiku je obradovala i pevačica i doktorant farmacije, Katarina Kovačević, pobednica srpskog serijala "Ja imam talenat".

Specijalno iznenađenje je bila i sjajna pevačica Ajsel Kuluzade iz Azerbejdžana, koja se takođe predstavila sa nekoliko poznatih numera, ali i Predrag Vrcelj i Jakov Božović, koji su svim pevačkim sposobnostima ulepšali veče.

Kreativni

Klub mladih umetnika, koji uspešno vode profesor Vesna Špirić i inženjer Uroš Uljarević, predstavlja deo bečkog SPKD Prosvjeta i osnovan je u cilju okupljanja mladih kreativnih stvaralaca različitih branši - umetnika, pisaca, slikara i glumaca, koji žive, rade i studiraju u Beču.
Klub kroz realizaciju različitih projekata iz oblasti umetnosti i kulture ima i važan cilj očuvanja i promocije srpske kulture i tradicije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online