Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.06.2018.
18:48
Ž. Marković - Vesti A

Ponosni na pomoć Nikolini

Marljivi članovi KUD-a "Jovan Jovanović Zmaj" iz Feldkirha iz pokrajine Forarlberg su imali dosta aktivnosti u prethodnih mesec dana, a najponosniji su na akciju u kojoj su za lečenje devojčice Nikoline Josić iz Prokuplja prikupili 2.214,70 evra i 710 švajcarskih franaka.

Ž. Marković
Lepe uspomene iz Banjaluke: KUD "Jovan Jovanović Zmaj" iz Feldkirha

Deo tih aktivnosti bilo je prvo učešće na Evropskoj smotri srpskog folklora. Folkloraši i njihovi roditelji još prepričavaju detalje nezaboravnog druženja u Banjaluci. Nešto kasnije mlađa grupa je učestvovala na festivalu folklora u Inzbruku, a zatim je obeležena i klupska slava na kojoj je tradicionalno sveštenik rezao slavski kolač, a svi članovi su uživali u bogato pripremljenoj slavskoj trpezi.

Crkvena opština iz Bregenca je slavila slavu Sv. Cara Konstantina i Jelenu, a svojim prisustvom članovi KUD-a "J. J. Zmaj" su uveličali taj događaj.

Ž. Marković
Obeležavanje klupske slave u Feldkirhu

Dve nedelje kasnije uprava kluba je organizovala druženje u prirodi za sve članove udruženja. Na ovom druženju je bilo priličan broj kompletnih porodica članova kluba. Predsednik kluba Vladan Čačić je na tom druženju pozvao sve prisutne da podrže akciju prikupljanja pomoći za devojčicu Nikolinu Josić iz Prokuplja.

Ž. Marković
Dečja grupa na slavi u Bregencu

Ovoj akciji se pridružila Crkvena opština iz Feldkirha na čelu sa sveštenikom Nikolom Balovićem i Crkvena opština iz Bregenca na čelu sa sveštenikom Goranom Erićem. Ukupno je sakupljeno je 2.214,70 evra i 710 švajcarskih franaka. Sav prihod biće uručen majci bolesne devojčice za njeno dalje lečenje u Štutgartu.

- Zahvaljujem našim članovima i Crkvenim opštinama iz Feldkirha i Breganca i svim ljudima dobre volje i velikog srca, koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji - izjavio je Boban Krstić, blagajnik KUD-a "J. J. Zmaj" iz Feldkirha.

Privatna arhiva

Sanja povratak u Prokuplje

Nikolina Josić je devojčica, koja je imala bezbrižno detinjstvo, u jesen 2017. je proslavila 8. rođendan , a ubrzo posle toga otkrivena je teška bolest i Nikolina je započela borbu s tumorom. Posle osam ciklusa hemioterapije neophodna je operacija tumora na klinici u Štutgartu, a Nikolininim roditeljima je za to neophodna novčana pomoć. Nikolina je vesela devojčica, svesna svega šta joj se dešava i kroz šta prolazi, odbrojava dane kada će se lečenje završiti i i kada će se vratiti svojim drugarima u Prokuplju.



 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online