Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.04.2018.
19:22
D. Pašić - Vesti A

Peter Eder na Smotri Srba

U Radničkoj komori Salcburga održani su izbori za predsednika ove važne ustanove koja vodi brigu o pravima radnika u svim strukama. Dugogodišnjeg predsednika Zigfrida Pihlera nasledio je Peter Eder, 14. po redu predsednik Radničke komore.

D. Pašić
Đuja Tešanović-Bećirević i Peter Eder

On je dobio 63 od 64 glasa što je jedan od najubedljivijih rezutata kada je reč o izboru na ovu funkciju.

- Moja i želja mog tima jeste da poboljšamo pre svega kvalitet života svih zaposlenih, odnosno članova Radničke komore i njihovih porodica. To ćemo najbolje uraditi zajedno - istakao je Eder, zahvalivši svima koji su ga podržali.

Brojni naši zemljaci koji rade na području pokrajine Salcburg i istoimenog grada su zadovoljni što su dobili sposobnog i vrednog predsednika Radničke komore, koji će se boriti za prava svih.

To nam je potvrdila i Đuja Tešanović Bećirević, koja je godinama aktivna u Radničkoj komori

- Nema sumnje da sa Peterom počinje novi, bolji period za sve članove Radničke komore. On je do sada bio veoma upućen u rad brojnih udruženja iz zemalja Balkana, koja ovde postoje i uverena sam da će i dalje pomagati njihov rad i njihove članove - poručila je Đuja, koja je bila član Upravnog odbora u dva mandata sa izglednim šansama da i treći put bude izabrana.

Tri cilja

On je kazao da će se boriti da se čuje glas zaposlenih, kojih je 255.000 u pokrajini, koji su članovi Radničke komore:
- Trudiću se da ostvarim tri cilja. Prvi je da Radnička komora svim zaposlenima bude zaštitni znak pre svega u njihovim radnim pravima. Drugi je da obezbedimo da vlada čuje glas radnica i radnika i na kraju želim da obiđem sve firme u pokrajini i lično razgovaram sa zaposlenima - rekao je novi predsednik.

Radnička komora Salcburga, najviše zahvaljujući nesebičnom angažovanju Đuje Tešanović Bećirević, do sada je bezbroj puta pomogla brojne aktivnosti svih udruženja sa Balkana.

- Zajedno sa novim predsednikom prisustvovaću 21. aprila predstojećoj 35. Smotri kulturno-umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji u Salfeldenu. Poznato je da Radnička komora i sindikat pomažu godinama ovu manifestaciju - kaže Đuja Bećirević.

Pokrajinski izbori

Uveliko su u Radničkoj komori Salcburga okrenuti predstojećim pokrajinskim izborima, koji će se održati 22. aprila. S obzirom na to da Socijaldemokratska partija (SPOe
) ima tradicionano najveći broj glasača upravo među radnicima, članovima Radničke komore, novo rukovodstvo očekuje da i ovog puta socijalisti dobiju podršku.

POVEZANE VESTI

AUSTRIJA Srbija na vrhu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online