Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.01.2018.
01:13
Z. Mirković - Vesti A

Svađamo se dok nas blate

Darko Miloradović, pripadnik druge generacije Srba u Austriji i dugogodišnji aktivista srpskih organizacija u Beču, u otvorenom pismu našim organizacijama koje je dostavljeno i "Vestima" ocenjuje da je "neshvatljivo i apsolutno neprihvatljivo da niko od predstavnika srpske zajednice u Austriji ne reaguje na izjave bosanskih fundamentalista u ovoj državi, kao i pojedinih predstavnika političkih stranaka, koji paušalnim ocenama optužuju srpski narod kao jedinog krivca za tragična dešavanja u građanskom ratu u Bosni i Hercegovini".

youtube.com/Darko Miloradovic
Kritikuje zemljake: Darko Miloradović

- U austrijskim medijima već danima se govori i piše - a povod je proslava Dana Republike Srpske (9. januar) kojoj je prisustvovao i "srpski zet" Johan Gudenus, šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije - da su Srbi "krvoloci, zlotvori i četnici"! Pored svih tih teških optužbi, rukovodstvo Saveza Srba u Austriji, koje se i u Srbiji predstavlja kao krovna organizaciju svih Srba u Austriji, a ni Zajednica srpskih klubova u Beču, koja je, barem na papiru, "krovna organizacija" Srba u glavnom gradu, očigledno smatraju da ne postoji potreba da se u adekvatnoj meri reaguje na takve teške optužbe i kvalifikacije Srba - kritikuje Miloradović, koji je u više navrata bio član austrijskih delegacija u zvaničnim posetama Srbiji i godinama učestvuje u međudržavnim aktivnostima.

Bošnjaci aktivniji

Za razliku od naših organizacija koje nisu stale u odbranu srpskog naroda povodom oštrih napada austrijskih medija i partija, bošnjačka dijaspora reaguje redovno na svaki potez koji, prema njihovom mišljenju, dovodi u pitanje njihovu državu i koji je prosrpski.
 

On ističe da rukovodstvo koje trenutno ima mandat na čelu Saveza i Zajednica Srba u Austriji i Beču, izuzimajući pojedince, umesto da se bave primitivnim svađama, mahinacijama, rušenjem ugleda organizacija na čijem su čelu, tako i srpskog korpusa u čije ime se predstavljaju, treba što pre i u što kraćem roku da razrade i primene strategiju kako bi te naše organizacije doveli na savremeni nivo funkcionisanja.

- Pre 20 godina su na skupove koje su organizovali srpski klubovi dolazili najviši predstavnici države Austrije i grada Beča, a danas stižu trećerazredni predstavnici. Jedan od razloga jeste i činjenica da predstavnici u našim organizacijama ne uživaju poštovanje visokih zvaničnika Austrije i grada Beča - smatra Miloradović koji je odličan poznavalac političkih prilika u Austriji.

Prema njegovim rečima, ako se i dalje nastavi ovakva politika koja je zasnovana na tome da se predstavnici Srba zadovolje donacijama od nekoliko stotina evra za neke događaje i dešavanja, onda ni Srbi u Austriji ne mogu da ih prihvate kao ozbiljne predstavnike koji na adekvatan način kanališu njihove potrebe, želje i stavove.

- Predhodno i aktuelno rukovodstvo Saveza i Zajednice su svojim mahinacijama, svađama i nezrelim ponašanjem doveli naše organizacije na ivicu propasti i tako narušili ugled svih nas, koji smo vredan i privaćen deo austrijskog društva - ističe Miloradović.

Vreme je za promene

- U našim strukturama ima mnogo vrednih ljudi, bez kojih deo srpske kulture i tradicije ne bi mogao da se neguje. Smatram, međutim, da nam je potreban jak politički lobi u Austriji, ali i u Srbiji i Republici Srpskoj. Da bi se taj cilj postigao, potrebno je da pojedinci uvide za šta imaju, a za šta nemaju kapacitete. Vreme je za promene - poručuje on u otvorenom pismu srpskim organizacijama.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online