Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.01.2018.
19:11
Z. Mirković - Vesti A

Jedinstvo donelo radost u Oblutak

Najstariji naš klub na teritoriji Donje Austrije, Jedinstvo iz Švehata, obradovao je štićenike Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Oblutak iz Zaječara.

Z. Mirković
Biće još sličnih akcija: Petrišorević (u sredini) sa štićenicima Oblutka

Kao ni ranijih godina, Jedinstvo ne zaboravlja one u otadžbini kojima je potrebna pomoć. Jedinstvo svake godine organizuje Šou Deda Mraza, kad je pripremljen veći broj paketića, a predsednik ovog kluba Petrišorević ih je sada odneo u Zaječar kao i pakete sa drugim potrepštinama za decu.

Svetosavski bal

I ove godine će Jedinstvo iz Švehata organizovati Svetosavski bal. Priredba je zakazana za 10. februar u Pfarcentrumu, a ove godine biće održana 14. put.

On je stupio u kontakt sa Goricom Gvozdenović, učiteljicom sela Reka kod Brze Palanke, koju je zamolio da odabere jednu ustanovu kojoj je potrebna pomoći i ona ga je uputila na organizaciju Oblutak.

Zajedno sa nastavnicom Gvozdenović, Petrišorević se se sastao sa Anom Petković, direktorkom Oblutka. Doneli su dve velike kutije pune paketića, kutiju namirnica, proizvoda za ličnu higijenu i osam kutija raznorazne garderobe i obuće, koju su donirali Ljubiša Papakić, Dragi - Brka Bratić, Austrijanac Toni Beran, kao i porodica Petrišorević, svi iz Švehata. Skromnim novčanim prilogom pomogao je i Mića Pudarević iz Beča, koji je stalni gost svih manifestacija kluba Jedinstvo.

Petrišorevića su u Oblutku dočekali štićenici i zaposleni te ustanove, kao i brojni roditelji dece. Pre uručenja paketića deca su priredila prigodan program. Petrišorević je ovoj ustanovi poklonio i odelo Deda Mraza, čiju ulogu je ovom prilikom preuzeo Dejan Petković administrator tehničkih poslova u Oblutku. Prisutni su iskazali ogromnu zahvalnost klubu Jedinstvu i Petrišoreviću.

Z. Mirković
Krsta Petrišorevići Sanja Veljković

- Žao mi je što niko od lokalnih medija u Zaječaru, mada su bili obavešteni, nisu došli i izveštavali o ovoj uspešno sprovedenoj akciji - kazao je Petrišorević.

Paketići za Veljkoviće

Pored dece u Oblutku, Petrišorević je paketićima obradovao i više porodica. Pošto je na svojoj Fejsbuk stranici objavio održavanje akcije za paketiće u Švehatu, Petrišoreviću se javila mu Sanja Veljković, prijateljica iz Velike Kamenice, koja je zamolila paketiće za njeno dvoje dece. On ih je lično pripremio i uručio, a ona je potom danima pričala o velikom srcu našeg zemljaka iz Švehata.

I pored te svojevrsne "medijske blokade" u matici, za humanost Jedinstva i uspešnu akciju pročulo se u istočnoj Srbiji, pa je Petrišorević dobio pozive sličnih ustanova iz Kladova i Negotina.

- Samo da smo živi i zdravi, napravićemo mi još takvih akcija - poručuje on putem "Vesti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online