Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.12.2017.
20:11
Z. Mirković - Vesti A

Bambi ne brine za budućnost

Igrači Kulturno-sportskog društva Bambi iz Beča su prošlog vikenda brojnim koreografijama oduševili publiku na godišnjem koncertu društva. Prvo su se predstavili najmlađi članovi folklornog zabavišta, a za njima je na scenu izašao pionirski ansambl.

Z. Mirković
Školica folklora: Najmlađi članovi Bambija

Potom je ponovo zaigrala "školica" folklora, a zatim omladinski ansambl.

U prvom delu koncerta, čije koreografije potpisuje Vladan Radojković, kojem je asistirao umetnički rukovodilac Aleksandar Pantić, a muzičke aranžmane uradio šef orkestra društva Momir Marijoković, nastupili su i veterani Bambi plus i pionirski ansambl.

Zahvalnice

Predsednik kluba Milan Popović je, povodom kraja godine, uručio zahvalnice članovima koji su se posebno angažovali u društvu. Među nagrađenima je i Aleksandar Arabadijev koji od ove godine vodi školu narodnih instrumenata, u kojoj polaznici mogu besplatno da stiču praktično i teoretsko znanje o sviranju gajdi, kavala, tambure, tapana, kemana, duduka.

Inače, ovo društvo je među najbrojnijim i ima više od 170 igrača svih uzrasta.

Drugi deo koncerta bio je posvećen prvom ansamblu uz goste iz Niša, Akademsko društvo Oro.

Najbolji igrači bečkog Bambija pripremili su više igara za godišnji koncert na kojem su dokazali da poseduju bogat repertoar.

Gosti iz Niša su izrazili veliko poštovanje Bambiju za negovanje srpske tradicije u inostranstvu. U programu nastupala je i pevačka grupa Bambija, kao i orkestar društva.

Član ansambla Bambi plus veteran Vojkan Pavlović, koji se priključio ovom društvu posle skoro dve decenije pauze, kaže da je veoma bitno za mlade da uče folklor.

- Dugo sam igrao folklor, potom napravio i dugu pauzu. Folkloru sam se vratio pre tri godine kada je moja ćerka krenula da igra u Bambiju. Igra pruža mogućnost mladima da imaju fizičku aktivnost, čuvaju tradiciju predaka koju ne smemo da zaboravimo, a najvažnije je da stiču prijatelje i mogu da se druže i pričaju sa vršnjacima na maternjem jeziku - dodao je Pavlović.

Korist od gostovanja

Vojkan Pavlović naglašava da su bitna gostovanja društava iz matice, kao što je bilo gostovanje društva Oro iz Niša, jer se na taj način stiču nova prijateljstva, a naravno i nauči nešto novo.
- Svako gostovanje društava iz otadžbine podstiče emocije, a imamo često i šta da naučimo, iako i mi na visokom nivou negujemo tradicionalne srpske igre - rekao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online