Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.05.2019.
10:50
K. Marković A

Muzičko putovanje po Balkanu

Srpski umetnici iz Sidneja održali su minulog vikenda svoj prvi, a kako je moglo da se vidi iz reakcije publike i umetnika, ne i poslednji koncert u Melburnu. Puni emocija zbog susreta sa, kako su rekli, najboljom publikom u Australiji, članovi Lazarikona su raskošnim glasovima duže od sat i po izvodili neke od najpoznatijih pesama koje Srbija i prostori Balkana poseduju.

K. Marković
Ispraćeni ovacijama

Na muzičko putovanje po Balkanu publiku su poveli pesmama "Gora", "Svu noć mi bilbil propeva", usledile su popularne "Prošeta se Jovka Kumanovka", "Ne plači Stano", "Puče puška", a kako se koncert bližio kraju, tako je publika sve glasnije pevala i aplaudirala sjajnim umetnicima iz Sidneja.

Na sceni renomirane koncernte sale "Chapel of chapel" u Prahranu kao gosti su se pojavili i frulaš Damir Stojić i harmonikaš Krstomir Dušanović koji su ulepšali koncert sa nekoliko tradiconalnih muzičkih trma iz Srbije. Za kraj, orkestar je ostavio poslasticu "Hajde Jano", publika je ustala na noge i zajedno sa muzičarima peavla iz svog glas i povicima pozivali Lazarikon da im ponovo dođu.

K. Marković
Detalj sa nastupa u Prahranu Lazarikon

- Izuzetna nam je čast i iskreno smo počastovani da nastupamo u prostoru i na istoj sceni na kojoj su nastupali mnogi poznati umetnici. Iskreno, predivno je nastupiti za vas, divne ljude iz Melburna. Bez ikakvog preterivanja, vi ste najbolja publika! Muzika sa kojom nastupamo izuzetno je važna za nas, na neki način smo njeni čuvari. Ovu muziku moramo i treba da sačuvamo za buduće generacije, za decu koja su večeras bila sa nama. Hvala vam što ste došli i podržali nas večeras. Hvala vam Melburne što ste nam pomogli da dobijemo snagu za dalje nastupe - poručio je u ime orkestra Nenad Teofilović.

K. Marković
Publika u Prahranu

Nakon koncerta nasmejana publika sačekala je članove Lazarikona i sa njima su podelili pozitivne kritike i pružali podrušku članovima da nastave od zaborava sačuvaju pesme koje su iskonski utkane u ljude sa prostora nekadašnje zemlje.

U publici su bili i članovi etno-ansalbla Prelo, članovu Benđo akademije, zatim sveštenik protojerej-stavrofor Petar Damljanović iz crkve Sveta Trojica iz Bransvika te drugi poznati članovi srpske zajednice Melburna. 

K. Marković
Maja Gligorić (flauta)

Koncert i na DVD

Koncert Lazarikona u Melburnu snimljen je i uskoro će se naći u prodaju DVD sa više od 20 numera. Inače, na koncertu su kao vokali učestvovali  Dragana Milanović, Dušica Davidović, Anđa Čurčić i Alenka Ognjenović, dok su u orkestru bili Dragan Davidović, Boža Kanić, Dario Moconja, Maja Gligorić i Nenad Teofilović. Voditelj programa bio je Stefan Popović. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online