Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.05.2019.
11:00
K. Marković - Vesti A

Putovanje kroz Srbiju

Nedavno uspostavljeno druženje folklornog Ansambla "Moravac" iz Kizboroa sa vršnjacima iz grupe "Morava" iz Sent Albansa i grupe "Karađorđe" iz Rokbenka nastavljeno je prošle subote na celoveernjoj zabavi održanoj u prepunoj sali Srpskog sportskog centra u Melburnu.

K.M
"Morava" iz Sent Albansa

Predivno druženje mladih Srba sa jugoistoka i zapada grada bilo je propraćeno mnogobrojnim koregrafijama koje su pripremili specijalno za ove veče. Kao pravi domaćini, u Kizborou su se potrudili da drage goste dočekaju prigodnom večerom.

Kulturno-umetnički program otvorili su najmlađi folkloraši "Moravca" koji su uz pesmu Ljubivoja Ršumovića "Braću ne donose rode" pripremili i zanimljivu koregrafiju prilagođenu njihovom početničkom uzrastu. Zatim su, praćeni aplazuima, izašli mališani "Morave", koja radi pod okriljem Crkve Sveti Đorđe u Sent Albansu. Oni su se predstavili koregrafijama "Gružanka i Katanka", a odmah nakon toga pokazali su i igre iz Srbije.

Ubrzo su na sceni bili dečaci i devojčice iz "Karađorđa" pri Crkvi Sveta Petka u Rokbenku. Oni su pobrali aplauze za igre iz Niša.

U nastavku programa posetioci nisu štedeli dlanove da pozdrave igre iz Krajišta i Šumadije (Morava). Mladi su publiku "poveli" i do Dimitrovgrada i Leskovca, a zasluženim ovacijama su nagrađene nimalo jednstavne igre iz Crnorečja, koje je koregraf Mile Padežanin posvetio svojoj nastavinici folklora Desi Đorđević.

- Zaista nam je drago da smo se večeras okupili kod nas u Kizborou. Sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta i zahvalni smo svima koji su podržali napore mladih da neguju svoje običaje, pesmu i kulturu - rekao nam je Mile Padežanin.

- Nedavno smo bili u gostima i u Crkvi Sveti Đorđe. Najmlađi smo folklorni ansambl u Melburnu i mnogo nam znače ova nova prijateljstva i saradnja. Trudićemo da svi zajedno napredujemo i nastavimo druženja.

Svim učesnicima organizatori su uručili i prigodna priznanja. 

Veče za Marka 15. juna

Tokom večeri prisutni su pozvani da se priključe velikoj humanitarnoj akciji, koja se u srpskoj zajednici organizuje za bolesnog dvogodišnjaka Marka Magića, kome je potreban novac za lečenje od teškog oblika raka. Humanitarno veče se održava 15. juna u Turaku, u restoranu "Marquee Lounge Bar", na adresi 445 Toorak Road. Tokom večeri učestvovaće i orkestri "Vizantijsko plavo" i "Otpisani".

Torta za čika Mileta

Mališani iz Moravca su u subotu iznenadili svog koregrafa Mileta Padežanina. Kako mu je tog dana bio rođendan, odlučili su da mu nenajvljeni zakucaju na vrata i tamo sa njim podele rođendansku tortu koju su za njega poneli. Naravno torta je bila baš i kako priliči za njihovog čika Mileta, kako vole da ga zovu - sa opancima i šajkačom. 

- Zaista su me prijatno iznenadili. Mi smo svi kao jedna velika porodica, slažemo se, družimo se i tako dajemo primer svima kako treba da naša zajednica i radi - rekao je Padežanin.

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Druženja za ponos
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online