Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.05.2019.
12:11
Vesti A

Da se i vaš glas računa!

Australijska izborna komisija obaveštava birače o propisima i načinima glasanja na saveznim izborima 18.maja. Kako može da se ranije glasa, kako da zatražite pomoć i šta treba da uradite ako pogrešite na biračkom listiću

Vesti
 

Australijska Izborna komisija neprestano podseća glasače da je dan održavanja Saveznih izbora subota 18. maj i da je glasanje obavezno za svakog Australijanca koji je upisan u birački spisak.

Predsednik Izborne komisije Tom Rodžers rekao je da oni glasači koji neće moći da odu na glasačko mesto na dan održavanja izbora mogu da glasaju ranije, ili lično u centru za ranije glasanje ili da se prijave za glasanje poštom.

Centri za ranije glasanje su otvoreni. Datumi i vreme otvaranja se razlikuju, zato proverite detalje svakog centra za ranije glasanje na www.aec.gov.au/where ili se prijavite za glasanje poštom, na www.aec.gov.au/pva.

- Važno je da se glasači prijave što ranije za glasanje poštom da bi bilo dovoljno vremena da im se, takođe poštom, pošalju glasački listići, da se oni popune i pošalju Australijskoj izbornoj komisiji pre dana održavanja izbora - rekao je Rodžers.

On je dodao i to da je od presudne važnosti da glasači razumeju kako da glasaju da bi njihov glas bio važeći.

Vesti
 

- Australijska izborna komisija ima različite informacije i usluge kojima pomaže glasačima iz kulturno i jezički različitih sredina, da pravilno popune oba glasačka listića i time osiguraju da se njihov glas računa. Prevodi Zvaničnog vodiča za savezne izbore 2019. godine Australijske izborne komisije, kao i informativni list pod naslovom "Kako da glasate da se vaš glas računa" (How to make your vote count), postoje na 29 jezika i mogu da se nađu na aec.gov.au/translated - rekao je Rodžers.

Predsednik Izborne komisije je opomenuo sve glasače da dobro paze kad popunjavaju glasačke listiće.

- Ništa ne brinite ukoliko pogrešite na glasačkom listiću, samo zatražite drugi glasački listić od službenog lica i počnite iz početka - objasnio je Rodžers i dodao. - Prevedeni materijali sa uputstvima o pravilima glasanja biće na raspolaganju na glasačkim mestima preko naših višejezičkih knjižica (flip-books). Možete da zamolite službeno lice da vam omogući te informacije - ističe predsednik Izborne komisije Tom Rodžers.

Telefon za informacije

Rodžers je takođe rekao da se za vreme Saveznih izbora deli velika količina informacija, veliki deo njih preko interneta, čija je svrha da izvrše uticaj na glasanje birača. On je podstakao glasače da zastanu i razmisle o izvoru informacija koje prime da bi mogli informisano da glasaju. Informativni list na 29 jezika za pomoć glasačima je na raspolaganju na www.aec.gov.au/stopandconsider. 

Telefonske usluge tumača takođe su na raspolaganju za informacije o glasanju i izborima. Ukoliko su vam potrebne, pozovite broj 1300 720 147.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online