Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.02.2019.
14:55
Vestionline A

Srpski Betmen brz kao ferari (FOTO)

Zak Mihajlović (29), iz Sidneja, veliki je ljubitelj automobila i filmova, pa tako već neko vreme ulicama Sidneja upravlja betmobilom, odnosno autom koji je izgledom verna kopija onog koji vozi filmski junak Betmen.

facebook.com
Ostvario maštu: Zak Mihajlović

On je prošle godine najavio da će preuzeti i ulogu vozača Formule jedan, ali u bolidu kog će sam napraviti. Posao je, izgleda daleko odmakao, sudeći po fotografijama bolida koje je objavio na društvenim mrežama.

Vožnja pravog bolida na putevima nije moguća. Upravo to Zakovu repliku formule jedan čini izuzetnom.

Proces proizvodwe Mihajlović je dokumentovao na Instagramu. Otkrio je da automobil ima prvi ferarijev V-12 motor od 769 kowskih snaga za trkačka kola Berlineta koje se nadmeću u formuli 12. 

facebook.com
Heroj dece: Zak donosi radost

Impresivno je što će Mihajlovićev automobil biti lakši za oko 750 kilograma od berlinete.

Mihajlović je ideju o replici bolida dobio nakon uspeha s betmobilom. Mnogo qudi htelo je da kupi takav primerak, ali licenciranje i zakoni su sprečili Mihajlovića da prodaje. To neće biti slučaj s njegovom repliko formule. Mihajlović planira da proda primerke svoje kreacije za najmanje 728.000 dolara i nada se da će započeti s testiranjem automobila do kraja ove godine.

Mihajlovićeva "formula" će biti izrađena od poliranog aluminijuma, ali je otvoren i za rad s vlaknima ugqenika. Pri tom, karoserija se može ukloniti za oko 12 sekundi u bilo kojoj situaciji. Pogon će, naravno, biti pozadi. Kako bi njegov bolid mogao da pređe preko ležećeg policajca i obezbedi odgovorajući komfor, Mihajlović ga je opremio i vazdušnim oslanjanjem.

facebook.com
Uskoro probna vožnja: Zakov bolid

Ipak, ovaj momak velikog srca biće zapamćen po betmobilu kojim je izmamio osmehe bolesne dece širom Australije. Povezao se sa humanitarnom organizacijom, pa vozi mališane autom iz filma i njihove mašte. Nažalost, vožnja Zakovim betmobilom često je i poslednja želja bolesne dece.

Zak se čak i oblači kao mračni vitez Gotama, ali nakon pet godina superjunaštva za dobrotvorne ustanove došlo je vreme za promenu.

Plamenici za spektakl

Kopija betmobila ima čak i plamenike u auspusima, kao u filmovima. U izradi su Zaku pomogli deda Džon Grin i prijatelj Skot. Školjka je od aluminijuma, a vlasti su bez problema izdale potrebne dozvole. Zakov betmobil jedino ne može kao u filmu da se u mestu okrene za 180 stepeni i uništi negativce teškom artiljerijom.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online