Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.01.2019.
13:15
E. V. A

Božićno veče u Bonirigu

Tradicionalno se u Srpskom Centru u Bonirigu proslavlja radosni praznik rođenja Hristovog. Niz godina se proslavljalo na sam dan Božića, ali je to u poslednje vreme promenjeno i održava se nekoliko dana kasnije.

Vesti
Mali veliki majstori: Publika uživala u folkloru

Običaj je bio da se posle jutarnje Liturgije dolazilo u klub na ručak, gde su se prijatelji i porodice okupljali na slavlju. Ta praksa je vremenom počela da se menja, jer su mnogi tog dana želeli da provedu vreme kod kuće sa najbližima, pa se klub prilagodio željama svojih članova i za nekoliko dana odložio proslavu.

Da je to bio pravi potez videlo se i na ovogodišnjoj svečanosti, jer je velika sala kluba bila popunjena do poslednjeg mesta! Organizatori su se potrudili da prirede i prigodan program, tokom kojeg su se recitovale i pevale rodoljubive i religiozne pesme. Religioznu recitaciju iz Božićnog ciklusa izvela je devojčica Marija Anđelić, a posle nje je Anđela Malbaša božanstvenim glasom otpevala Božićnu pesmu.

Vesti
Narodno veselje: Svi se uhvatili u kolo

U nastavku programa gosti su čuli pesmu Dobrice Erića "Svi moji preci" u izvođenju Duška Timarca, člana pozorišne grupe "Pilipenda", a zatim se prišlo svečanom činu lomljenja Božićne česnice. Božićne praznike je čestitao i predsednik pokreta srpskih četnika "Ravna gora" Jovan Pavasović, koji se od srca zahvalio na poseti.

Drugi deo večeri pripao je veselim igrčaima koji uče i neguju folklor. Svojim raskošnim igrama razveselili su publiku i očarali je igrom. Njihov koreograf i pedagog Goran Nikolić je budno pratio i rukovodio svim nastupima. Veselo Božićno veče je završeno podelom dečjih paketića, u kojima je bilo najviše knjiga na ćiriličnom pismu. Potom je usledilo narodno veselje uz orkestar Dragana Vujadinovića i pevačicu Zoru. Igralo se i pevalo do duboko u noć...

Veče za sve uzraste

Molitva i poziv na Svetosavski festival

Molitvu je održao protostavrofor Đuro Đurđević, starešina hrama Sveti Georgije iz Kabramate.
U besedi je objasnio da se Božić praznuje do kraja nedelje, istakao značaj proslava verskih i srpskih tradicija i pozvao narod da dođe i na predstojece blage dane u crkvu na molitvu, kao i da ode do Kanbere na Svetosavski festival folklora.

Vesti
Božanstven glas: Anđela Malbaša

Da se ne zaboravi!

Svečanosti u sali Srpskog Centra prisustvovao je i profesor dr Srđan Aleksić, koji se nalazi na čelu pravnoga tima koji se bavi prikupljanjem dokaza o zloupotrebama u NATO bombardovanju Srbije, kao i utvrđivanjem štetnih posledica, odnosno ekološkom i humanitarnom katastrofom izazvanom bombardovanjem. I on se obratio prisutnima, obavestivši ih o svom radu po pomenutoj temi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online